Ana SayfaGüncelYıldırım’dan anayasa değişikliği açıklaması: Bu bir rejim değişikliği

Yıldırım’dan anayasa değişikliği açıklaması: Bu bir rejim değişikliği

HABER MERKEZİ –  Başbakan Binali Yıldırım anayasa değişikliğine ilişkin “Kılıçdaroğlu’na hak verdim. Doğru bu bir rejim değişikliği. Vesayet rejimini değiştiriyoruz” dedi. Yıldırım OHAL’in 3 ay uzatılması konusunu da bu hafta Meclis’te görüşeceklerini söyledi. Yıldırım sosyal medya kullanıcılarına ise “Sosyal medyada yapacağınız paylaşımlar başınıza bela olabilir” diye seslendi.

Başbakan Binali Yıldırım, AKP grup toplantısında konuştu. Yıldırım’ın gündeminde Ortaköy Katliamı’ından, “başkanlık sistemini” de içeren anayasa tasarısına, OHAL’den, sosyal medyaya bir çok başlık vardı.

OHAL’in 3 ay uzatılmasının bu hafta Meclis’te görüşüleceğini söyleyen Yıldırım, anayasa değişikliği tasarısına ilişkin ise “Bu bir rejim değişliğidir. Vesayet rejimini değiştiriyoruz” dedi.

Yıldırım’ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

Ortaköy Katliamı

İstanbul’daki saldırı, seçilen zaman ve mekan dikkate alındığında amacın ne olduğu çok açıktır. Bu saldırıyla etnik ve mezhep temelli çatışma yaratılmak isteniyor. Terörün bu provokatif oyunları bizi yanıltmasın Ortaköy’de cami, kilise, havra hep bir aradaydı. Biz bir arada yaşama tecrübesini yıllardır tecrübe ediyoruz.

Sosyal medya

Sosyal medya üzerinden yapılan kışkırtmacı paylaşımlar ülkemize ve kardeşliğimize zarar veriyor. Sosyal medyada yapacağınız paylaşımlar başınıza bela olabilir. Kin ve nefret söylemi, terörü açıkça övmek gibi faaliyetler hukuk devletinde suçtur ve cezai karşılığı vardır. Bu tip paylaşımlar yapanlar hakkında hukuki işlemler başlatılmıştır. Vatandaşlarımızın ve gençlerimizin terör örgütünün oyununa alet olmamalarını ve suç teşkil edecek paylaşımda bulunmamalarını istiyoruz.

OHAL

OHAL’in 3 ay uzatılması konusu da bu hafta Meclis’te görüşülecek.

Anayasa değişikliği

CHP ne yaptı? Her zamanki yaptığını yaptı. HDP ile birlikte yapılan değişikliğin bir rejim değişikliği olduğunda ısrar edip durdular. Sayın Kılıçdaroğlu’na bu bir rejim değişikliği değildir, yönetim değişikliğidir dedim, dilimde tüy bitti anlatamadım. Vazgeçtim. Sayın Kılıçdaroğlu niye ısrar ediyor diye düşündüm düşündüm hak verdim. Vesayet rejimini değiştiriyoruz, artık vesayet yok. Bu değişikliği AKP iktidara geldi başlattı.

Suriye

Bütün icraatları yaparken bir de terörle mücadele ediyoruz. Fırat Kalkanı’nın 133. günündeyiz. Operasyonlarda bugüne kadar bin 270 DEAŞ teröristi etkisiz hale getirildi. Dünya sürekli DEAŞ diyor, onlar lafını ediyor, mücadeleyi yapan sadece Türkiye. Amerika’nın da bir halt ettiği yok. Yaptıkları var; YPG’ye PYD’ye silah veriyorlar, Türkiye’de daha çok terör olayı yaşansın diye. Umarım yeni yönetimde bu kepazeliğe son verirler. Yeni yönetimi sorumlu tutmuyoruz, bu Obama yönetiminin suçudur. Artık gün dostun düşmanın ortaya çıkma günüdür. Yıllardır NATO’da Amerika ile beraberiz. Bölgede birçok konuda birlikte çalışıyoruz. Bütün ortaklığın bir terör örgütü tarafında gölgelenmesine Amerika asla izin vermemeli. PYD eşittir PKK, YPG eşittir PKK… Bunların artık görülmesini istiyoruz. FETÖ orada, PKK’nın uzantılarını yanınıza gelmiş… Bir karar verin, terör örgütlerine kucak mı açacaksınız, Türkiye’nin yanında mı yer alacaksınız? Umarım yeni yönetim buna bir karar verir. Umarım bu yanlıştan dönülür dönerlerse dönerler dönmezlerse biz kendi işimizi hallederiz.

Suriye’de inisiyatif aldık, Rusya ile beraber ateşkesin sağlanmasını başardık. Bununla da kalmadık bu ateşkesin BM tarafından kabulünü de sağladık. Bütün ülkelerin Suriye’de kalıcı bir barışa adım atmaları için zemin oluşturduk. Halep’te yaşanan katliama tek müdahale eden ülke Türkiye oldu. Irak ile ilişkilerimizi düzeltmek için bir süreç başlattık. Bu hafta içinde Irak’ı ziyaret edeceğim.

 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Bilgen: İçişleri Bakanı'nın istifası için daha kaç kişinin ölmesi gerekiyor?
Sonraki Haber
Kılıçdaroğlu: Bir terör örgütüyle ideolojik akrabalık kurarsanız başınıza bunlar gelir