Ana SayfaÇalışma Yaşamı1 yıl önce istifa eden akademisyen de KHK ile ihraç edilmiş

1 yıl önce istifa eden akademisyen de KHK ile ihraç edilmiş

HABER MERKEZİ – 2016 Martı’nda Bingöl Üniversitesi’den istifa eden Yrd. Doç. Eda Erdener, 7 Şubat 2017 tarihinde yayımlanan 686 sayılı KHK ile ihraç edildi.

Geçtiğimiz Salı günü (7 Şubat 2017) Resmi Gazete’de yayımlanan 686 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile yarısından fazlası ‘Barış imzacısı’ 330 akademisyen ihraç edilmişti.

İhraç edilen akademisyenler arasında daha önce üniversitelerindeki görevlerinden istifa eden barış imzacısı akademisyenlerin de olması dikkat çekmişti.

Bu isimlerden biri de akademisyen Eda Erdener.

Ancak Erdener’in ‘Barış bildirisi’ne imza attıktan sonra görev yaptığı Bingöl Üniversitesin’de mobbing ve baskılar karşısında akademik çalışmalarını yürütemez duruma geldiği için 2016 yılının Mart ayında istifa ettiği ortaya çıktı.

Evrensel’den Beyar Özalp’e konuşan Eda Erdener, şu an risk altındaki akademisyenleri kurtarma fonuyla ABD’nin California eyaletinde akademik çalışmalarına devam ettiğini söyledi.

Erdener, KHK ile yapılan ihraçları ise şöyle değerlendirdi:

Henüz memur olmamış olanları dahi ihraç listesine koymuşlar. Bunun anlamı ellerinde halihazır bir muhalif liste var ve bu kadrolara yerleştirmek istedikleri başkaları var.

Bingöl Üniversitesi Psikoloji Bölümünde görev yaparken tek imzacı akademisyen ve akademik düzeydeki tek Eğitim Sen üyesi olduğunu söyleyen Erdener, ‘Barış bildirisi’ne imza atmasının ardından yerel medya tarafından resimleri yayımlanarak hedef gösterildiğini de anlattı.


Evrensel’in Eda Erdener ile yaptığı söyleşinin tamamını buradan okuyabilirsiniz.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kadınlar okudukları gazetelerden sanat eseri yaratıyor
Sonraki Haber
YAŞAM EYLEMİ | Bu haftanın kelimeleri farklı ve keşif merakı…