Ana SayfaGüncel100 öğrencinin beyanına rağmen cinsel istismarda bulunan müdür serbest bırakıldı

100 öğrencinin beyanına rağmen cinsel istismarda bulunan müdür serbest bırakıldı

HABER MERKEZİ – Ankara Haymana’da 100 erkek öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan lise müdürü S.K. öğrencilerin şikayetine rağmen serbest bırakıldı.

Ankara Haymana Nuri Bektaş Anadolu Lisesi yurdunda kalan 100 erkek öğrenciyi cinsel istismara maruz bıraktığı iddiasıyla hakkında soruşturma açılan müdür S.K. gözaltına alındı.

Hürriyet’in haberine göre dosyayı devralan Cumhuriyet Savcısı Rıdvan Özkan, soruşturmayı derinleştirdi.

“Kimseyi anlatmamamı söyledi”

Pedagoglar eşliğinde ifadesi alınan öğrencilerden biri şunları anlattı:

Köylümüz olması sebebiyle bana yakın davrandı. S.K., 9 ve 10. sınıfta okuduğum zaman zarfından defaten bizlere yönelik cinsel temaslarda bulundu. 1-2 defa kendisi ile aynı yatakta yattık. Korktuğum için hiç kimseye anlatmadım. S.K, yapmış olduğu cinsel temaslar ve fiilleri kimseye söylemememi istedi.

“Ben ve arkadaşlarıma cinsel tacizde bulundu”

Başka bir öğrenci de yaşadıklarını şu sözlerle dile getirdi:

Okul müdürümüz S.K.’nın bana ve okuldaki birçok arkadaşıma yönelik olarak cinsel tacizde bulunmuşluğu vardır. Bana yönelik tacizi yaklaşık bir sene önce gece yarısı kendisine ait olan yatak odasında gerçekleşti. Bana ‘Hadi geç oldu yatalım’ dedi. Kendisi uzandı, benim de yanına uzanmamı istedi. Ancak ben bu tarz sıkıntılı davranışları olduğunu duyduğum için odadan çıktım ve bir daha odasına girmedim.

Daha önce de aynı suçu işlemiş

Savcı, müdür S.K hakkında, Edirne’de görev yaparken benzer suçlamalar nedeniyle soruşturma geçirdiği iddiaları üzerine söz konusu soruşturma dosyasının kendisine gönderilmesini istedi.

S.K.’nın savcılık sorgusunun ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını duyuruldu.

  Okul müdürü 100 erkek öğrenciye cinsel istismarda bulundu