Ana SayfaGüncelArt+Feminism’den kadın görünürlüğünü arttırmak için Vikimaraton

Art+Feminism’den kadın görünürlüğünü arttırmak için Vikimaraton

HABER MERKEZİ – Art+Feminism topluluğu, müşterek bilgi kaynaklarında kadınların görünürlüğünü arttırmak için düzenlediği Vikimaratonlarının dördüncüsünü gerçekleştirecek. Etkinlik İstanbul’un da olduğu 100’e yakın şehirde gerçekleşecek.

2011 yılında yapılan Wikimedia Vakfı araştırması, online ansiklopedi içeriğinin yazarlarının %10’undan azının kadın olduğunu ortaya çıkardı.

Vikipedi’deki mevcut cinsiyet eşitsizliğini dengelemek, kadınlar üzerine ve(ya) kadınlarca üretilmiş içeriği desteklemek amacı ile yola çıkan Art+Feminism topluluğu 8 Mart haftası boyunca Vikimaraton etkinlikleri gerçekleştirecek.

Etkinliklerin bir ayağı da İstanbul’da yapılacak.

4 Mart Cumartesi günü öğleden sonra Kadın Eserleri Kütüphanesi ve Bilgi Merkezi Vakfı’nın Fener’de yer alan tarihi binasında, mimar ve Sanatatak yazarı Yağmur Yıldırım tarafından düzenlenen ve vakıfça desteklenen etkinlik, Wikimedia Topluluğu Kullanıcı Grubu Türkiye (WMTR) işbirliğinde yapılacak.

Bir günlük “düzenleme maratonu”nda, Vikipedi’ye madde girişi ve düzeltmesi yapılarak hem kadın içeriğinin artırılması, hem de konu üzerine gündem oluşturulması gözetiliyor. Etkinlik, tüm cinsiyetlerden ve cinsel yönelimlerden katılımcıları ve içeriklerini davet ediyor.

Mümkün ise dizüstü bilgisayarlarını getirmeleri rica edilen katılımcıların; feminist sanat, kadın sanatçılar, kadın hareketi, feminist düşünce gibi konulara temastaki katkıları bekleniyor. Vikipedi kullanımını bilmeyen katılımcılara bilgilendirici sunumlar ve gün boyunca yaratmayı hedeflediği söyleşi ve tartışma ortamı ile de mekânın kapısı herkese açık.

Katılım için gerekli belgeler

Katılımcıların, artandfeminism.org/find-an-event adresi üzerinden, detaylarına ulaşabilecekleri İstanbul etkinliğine kayıt olmaları gerekiyor.  Etkinlik 4 Mart Cumartesi günü saat 14:00’te, bilgilendirici sunumlarla birlikte başlayacak ve kütüphane 20:00’ye kadar açık olacak.

Kaynak: Kaos gl