Ana SayfaGüncel4 sanatçıdan ‘Hayır’: Vicdanlarıyla düşünsünler

4 sanatçıdan ‘Hayır’: Vicdanlarıyla düşünsünler

HABER MERKEZİ – Müzisyen Metin Kahraman, oyuncular Deniz Türkali ve Levent Üzümcü ile şair Ahmet Telli, ‘Başkanlık sistemini’ de getirecek olan Anayasa değişiklik referandumunda ‘Hayır’ diyeceklerini açıkladılar.

‘Başkanlık sistemini’ de getirecek olan Anayasa değişiklik referandumunda ‘Hayır’ diyeceğini açıklayan sanatçılara her gün yenileri ekleniyor.

Müzisyen Metin Kahraman, oyuncular Deniz Türkali ve Levent Üzümcü ile şair Ahmet Telli de referandumundaki oylarını açıkladı.

Oyuncuların ‘Hayır’ açıklamaları şöyle:

Deniz Türkali: Vicdanlarıyla düşünsünler

Sadece ‘Hayır’ denmesi gerektiğini, gerisinin şu an için hiç önemli olmadığını düşünüyorum. Çağrı değil, ama tercihlerini yaparken en çok vicdanlarıyla düşünsün insanlar isterim.

Metin Kahraman: Bu, ‘Faşizme evet mi, hayır mı’ oylamasıdır

Tabi ki Hayır. O kadar açıktan bir faşizme evet mi? Hayır mı? Oylaması yapılacak. Diktatörlüğe evet mi oylaması yapılacak. Türkiye halklarının bunu çok iyi düşünüp karar vermesi gerekir. Biz ‘Hayır’dan yanayız. ‘Hayır’ın çıkması için de uğraşacağız ve çalışacağız.

Ortak demokratik bir Türkiye’yi ancak bir araya gelerek kurabiliriz ya da koruyabiliriz var olanları eksik de olsa. O yüzden herkesi yan yana birlikte çalışmaya ve bunun için çok çaba harcamaya çağırıyorum.

Ahmet Telli: İnsani bir ‘Hayır’

Bir oyumuz var o da Hayır’dır. Birazcık düşünen herkesin ‘Hayır’ diyeceğine inanıyorum. ‘Hayır’ demek bence en insanı halimizdir.

Levent Üzümcü: Aydınlık bir ülke için ‘Hayır’

İnsanlar bu ülkede bütün olup bitenleri Cumhuriyet’in suçuymuş gibi görüyor. Farklı etnik kökenden gelenler, farklı dinsel inanışı, mezhebi olanlar bu ülkenin bütün problemlerinin kaynağını Cumhuriyette görüyorlar. Oysaki bu ülkenin problemlerinin kaynağı Cumhuriyette değil, parlamenter sistemde değil. Bu ülkenin temel problemlerinin temel kaynağı ülkedeki aile içi eğitim yapısının ve okul eğitiminin tamamı ile paramparça olmuş olmasıdır. Biz iyi temeller üzerine kurulu bir ülke yaratamadık. Bundan hepimiz sorumluyuz. Bu ülkedeki her ırk, dil, mezhep bundan sorumludur. Hiç kimse kendisini bundan ayrı tutmasın. Onun içindir ki bu ülkenin temel problemi Cumhuriyet değil. Ama insanlar bütün bileti Cumhuriyete kesme niyetindeler. Bu ülkenin bu ülkenin bugüne kadar kazandığı en önemli şeydir Cumhuriyet. Bu ülkenin en önemli değeridir. Bakın kaybettiğimizde anlayacağız ne kadar değerli olduğunu. Bunu umarım kaybetmeyiz.

Buradan vatan sevgisidir, şudur budur demenin alemi yok. Gelecekte çocuklarına aydınlık bir ülke bırakmak isteyen herkesi ‘Hayır’ demeye davet ediyorum. Böyle şey olur mu hangi referandum ne referandum mu? Anayasa değişikliği imiş. Anayasa değişikliği değil, bir adamın zırhla donatılmak üzere bir seçim yapılıyor. Böyle şey mi var ya. Ben bunu doğru bulmuyorum.” mi Cumhuriyet değil. Ama insanlar bütün bileti Cumhuriyete kesme niyetindeler. Bu ülkenin bu ülkenin bugüne kadar kazandığı en önemli şeydir Cumhuriyet. Bu ülkenin en önemli değeridir. Bakın kaybettiğimizde anlayacağız ne kadar değerli olduğunu. Bunu umarım kaybetmeyiz.


Kaynak: dihaber