Ana SayfaGüncel9. Baki Koşar Kültür ve Sanat Festivali ‘Performans’ temasıyla başlıyor

9. Baki Koşar Kültür ve Sanat Festivali ‘Performans’ temasıyla başlıyor

HABER MERKEZİ – 9. Baki Koşar Kültür ve Sanat Festivali “Performans” temasıyla 20-26 Şubat tarihleri arasında İzmir’de gerçekleşecek.

Siyah Pembe Üçgen tarafından bu yıl dokuzuncu kez düzenlenecek olan Baki Koşar Kültür ve Sanat Festivali “Performans” temasıyla 20-26 Şubat tarihleri arasında İzmir’de gerçekleşecek.

Festival kapsamında paneller, atölyeler, gösteriler, filmler, konserler ve partilerden oluşan bir program tüm haftaya yayılacak.

Her yıl Şubat ayının son haftasında gerçekleştirilen ve aynı tarihlerde bir nefret cinayeti sonucu öldürülen açık eşcinsel kimliğiyle insan hakları alanında çalışmalar sunmuş Baki Koşar’ın anısına ithaf edilen festival, bu yıl Nilbar Güreş’in toplumsal cinsiyet tartışmalarına odaklandığı video çalışmalarından oluşan “Queer Arzu Yabandır” sergisiyle açılacak.

Sergi kapsamında sanatçının Kurt ve Kuzu (2011), Mektup (2007), Soyunma (2006) ve bilinmeyen sporlar serisinden İç Mekan Antremanları (2009) videoları görülebilecek.


Füsun Demirel’den Aşk Dersleri

Ünlü tiyatrocu Füsun Demirel’in İtalyan yazarlar Dario Fo, Franca Rame ve Jacopo Fo’dan uyarladığı Aşk Dersleri oyunu da Baki Koşar Festivali kapsamında İzmir’de sahnelenecek.

Türkiye’de ve dünyadaki kadın/erkek meselelerinin irdelendiği oyun ücretsiz olarak izlenebilecek.

Nuri Harun Ateş, Kafası Karışık Kontrtenor konseriyle Nowa Bar’da

Dünyadaki sayılı kontrtenorlardan biri olan Nuri Harun Ateş de Kafası Karışık Kontrtenor konserini Baki Koşar Festivali kapsamında Nowa Bar’da gerçekleştirecek.

Performans üzerine paneller, konuşmalar, atölyeler

Yine Baki Koşar Kültür ve Sanat Festivali’nin bu seneki teması ‘performans’a odaklanan iki ayrı panel düzenlenecek.

Oylum Yılmaz ve Nicholas Kontovas “Dilin Performansı” paneline, Itır Demir ve Onur Karaoğlu da “Performansa Gel” paneline konuşmacı olarak katılacaklar.

Nilbar Güreş reprodüksiyonu

Festivalde aynı zamanda Francois Ozon’un Yeni Kız Arkadaşım (2014) filmi, İsveç Gökkuşağı Kısa Film Seçkisi, performans sanatçısı Ming Wong’un Bülent Ersoy’un hayatını anlattığı Biji Diva! filmi, oyuncak atölyesi, Cansu Ergin ve Erdem Gündüz’ün solo performansları, Elif Domaniç ve Leman Sevda Darıcıoğlu’nun Bondage Dinner performansı, Mehmet Can Özer’in Elektro Akustik Müzik Konseri, Sert Aşk (2014) film gösterimi ve “Acı Tatlı” kolektifinin düzenleyeceği BDSM sohbet, Nuri Harun Ateş’in Kafası Karışık Kontrtenor konseri, Istanbul Queer Art Collective’in yedi saat süren Çaktın mı? performansı ve LezBiFem’in cinsellik atölyesi düzenlenecek.