Ana SayfaEkolojiABD mimarisini ‘beğenmeyen’ Yıldırım: Binalar heybetli ama ruh yok

ABD mimarisini ‘beğenmeyen’ Yıldırım: Binalar heybetli ama ruh yok

HABER MERKEZİ – Çevre Projeleri Açılış Töreni’nde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, ABD mimarisini eleştirdi “Binalar heybetli ama ruh yok. Onun için biz dikey mimariden ziyade yatay mimari diyoruz. Daha fazla sıcaklık var, ruh var” dedi. Yıldırım ayrıca İzmir için ‘kentsel dönüşüm’ sinyali verdi.

Başbakan Binali Yıldırım, Çevre Projeleri Açılış Töreni’nde konuştu.

120 tesisin açılışını gerçekleştirdiklerini kaydeden Yıldırım, bunlara ‘yetişemediklerini’ şu sözlerle ifade etti:

AK Parti hükümetlerinin bir sıkıntısı var, iş çok açılış için zaman yok. Onun için 100’er 100’er 200’er 200’er paket yapıyoruz öyle açıyoruz. O kadar çok eser proje var ki bugün de memleketin her köşesinden tesislerin toplu açılışını yapıyoruz.

Eskiden bizim sokağın çöpçüleri vardı çalı süpürgesi kürek sapına takılmış vaziyette temizlik yapayım derken etrafı toz duman içinde bırakırdı şimdi makinenin içinde keyfini bozmadan süpürüyor.

Projelerin toplam bedeli toplam bedeli 955 milyon. Helali hoş olsun yeter ki çevremiz temiz olsun.

“Marifet, insana huzur verecek şehirler imar etmektir” diye devam eden Yıldırım, ABD’deki mimariyi ise şu sözlerle eleştirdi:

Amerika’da Manhattan denen yerde binalar göğün 7 kat yukarısına kadar çıkıyor. Binalar büyük, heybetli ama ruh yok. Onun için biz dikey mimariden ziyade yatay mimari diyoruz. Daha fazla sıcaklık var, ruh var.

Manhattan’daki Central Park

“Kentsel dönüşümle temelleri yanlış atılmış şehirleri düzeltmeye çalışıyoruz” sözleriyle kentsel dönüşümü de savunan Yıldırım, İzmir için de şu sinyali verdi:

İzmir Karabağlar’da da bunu yapacağız, oranın da ihalesi olmuş. Temel atmaya hazır. İzmir’in yüzde 62’si bina stoğunun imarsız kurasız ve gerekli depreme dayanıklılık bakımından sorunlu.

Previous post
Valilik partiler haricindeki kuruluşların referandum kampanyalarını yasakladı
Next post
ABD sinemalarında Trump protestosu: Salonlarda Orwell'ın '1984'ü gösterilecek