Ana SayfaGüncelAKP’li Esenyurt Belediyesi zabıtayı silahlandırma kararı aldı

AKP’li Esenyurt Belediyesi zabıtayı silahlandırma kararı aldı

HABER MERKEZİ – AKP’li Esenyurt Belediyesi, zabıta personelini silahlandırma kararı aldı.

AKP’li Esenyurt Belediyesi, 9 Şubat Perşembe günü yaptığı meclis toplantısında zabıta personelini silahlandırma kararı aldı.

Evrensel’den Eren Ergine’nin haberine göre zabıta personeli için aralarında MP5 otomatik silahların da olduğu 20 adet silahın alınmasını öngören madde CHP’lilerin reddetmesine rağmen AKP’li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.

5993 sayılı belediyeler kanununa aykırı olarak alınan karara itiraz eden CHP’liler ile AKP’liler arasında toplantıda tartışma da çıktı.

CHP Grup Sözcüsü Yavuz İren grup olarak karara itiraz gerekçelerini şu şekilde açıkladı:

Belediyelerin 5993 sayılı belediyeler kanununa göre zabıtanın silahlanma yetkisi yoktur. Bir diğer itiraz ettiğimiz nokta ise zabıta personeli eğer silah kullanmaya başlarsa sürekli vatandaşlarla yüz yüze olmalarından kaynaklı büyük sıkıntılara yol açabilirler. Çünkü  mal canın yongasıdır düşüncesiyle hareket eder bizim insanımız, örneğin seyyar satıcılar, pazarcılar veya herhangi bir işyeri olan şahıs zabıta malına el koymaya kalktığında müdahale edeceklerdir. O sürtüşme esnasında ise zabıta silah çektiğinde birçok insanın ölmesine yaralanmasına neden olacaktır.

AKP’lilerden ‘ABD’de herkeste silah var’ savunması

İren AKP’lilerin ise ABD örneği ile kararı savunduklarını söyledi. İren şunları söyledi:

 ‘Toplum gittikçe geriliyor, dolayısıyla bu gergin ortamda bizler silahlanmayı teşvik etmemeliyiz’ dedik. AKP’li başkan yardımcısı bir arkadaş bize itiraz etti ve ‘Amerika’da da herkeste silah var’ diyerek kendilerini savundu.

  AKP'li il başkanı: Referandumda 'Evet' çıkmazsa iç savaşa hazırlanın