Ana SayfaGüncelAnkara’da ‘Hocama Dokunma’ sergisi

Ankara’da ‘Hocama Dokunma’ sergisi

HABER MERKEZİ – 16 akademisyenin ihraç edildiği Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin mezun öğrencileri, ‘Hocama Dokunma’ kampanyasına destek amacıyla bir sergi düzenleyecek. Sergide, ‘Büyük Buluşma’ isimli dayanışma etkinliğine polisin müdahalesi esnasında objektiflere yansıyan kareler sergilenecek.

Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraçlara karşı Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi (İLEF) öğrencilerinin başlattığı “Hocama Dokunma” kampanyasına destek amacıyla İLEF mezunlarının da aralarında bulunduğu foto muhabirlerin sergisi bugün Ankara’da.

Sergide, 8 Şubat’ta ihraçlara karşı Cebeci Kampüsü’nde yapılmak istenen dayanışma etkinliğine polisin müdahalesini fotoğraflayan ve aralarında İLEF mezunu foto muhabirlerin de bulunduğu fotoğrafçıların fotoğraflarından oluşan çalışmalar yer alacak.

Sergiyle ilgili Duvar’a açıklamalarda bulunan İLEF mezunu, Reuters Haber Ajansı’nın deneyimli ve ödüllü foto muhabiri Ümit Bektaş şunları söyledi:

Kendi okulumun önünde yıllardır tanıdığım hocaların okulda ilişiğinin kesilmesi hem eski bir öğrenci olarak üzüldüm hem de o gün yaşananlardan büyük rahatsızlık duydum. Umarım bu fotoğraf sergisi yaşanan olaylara kamuoyunun dikkatini daha fazla çeker ve hocalarımızı tekrar okulda görebiliriz.

25 Fotoğrafın yer alacağı sergide Ümit Bektaş’ın yanı sıra Adem Altan, Yavuz Alatan, Tümay Tümberk, Selahattin Sönmez, Tamer Arda Erşin, Ümit Kozan, Yavuz Özden, Alp Eren Kaya, Samet Pulat ve Volkan Muyan’ın fotoğrafları sergilenecek.

Sergi bugün saat 18 00’de, Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nde ziyaret edilebilir.

İLEF’teki ihraçlar

Çıkarılan son KHK ile en çok ihraç 78 akademisyenle Ankara Üniversitesi’nde yaşanmıştı.

Okulun İletişim Fakültesi’nden ise 16 akademisyen ihraç edilmişti:

Prof. Funda Başaran, Yrd. Doç. Jale Özata, Prof. Mine Gencel Bek, Prof. Dr. Nur Betül Çelik, Prof. Ülkü Doğanay, araştırma görevlileri Aylin Aydoğan, Banu Durdağ, Barış Engin Aksoy, Can Irmak Özdemir, Hakan Yüksel, Özdemir Taştan, Merve Diltemiz, Pınar Yıldız.