Ana SayfaGüncel‘Asi Kızlara Uykudan Önce Hikayeler’: Prenslerini beklemeyen 100 kadının öyküsü

‘Asi Kızlara Uykudan Önce Hikayeler’: Prenslerini beklemeyen 100 kadının öyküsü

HABER MERKEZİ – Prenslerini bekleyen değil, kaderlerini ellerine alarak dünyaya başkaldıran kadınların ilham verici hayatlarını konu alan ‘Asi Kızlara Uykudan Önce Hikâyeler’ Türkçe çevirisiyle yayımlandı.

Dünyanın farklı nokta ve yerlerinden kendi hayatlarına sahip çıkarak dünyaya medyan okuyan kadınların hayatları ‘Asi Kızlara Uykudan Önce Hikâyeler’ adlı kitapta bir araya geldi.

Ödüllü yazarlar Elena Favilli ve Francesca Cavallo’nun derlediği kitapta; prenslerini bekleyen değil, kaderlerini ellerine alan prenseslerin hikâyeleri okuyucu ile buluşuyor.

Kitapta; Virginia Woolf’tan Frida Kahlo’ya, Kleopatra’dan Maria Callas’a, Coco Chanel’den Marie Curie’ye, Serena ve Venus Williams’tan Yoko Ono’ya 100 asi kadının hikâyesi yer buluyor.

İlham verici kadınların hikâyeleri Sally Nixon, Cristina Portolano, Sarah Wilkins, Barbara Dziadosz gibi dünyanın dört bir yanından altmış asi kadın tarafından çizilen olağanüstü illüstrasyonlarla renkleniyor.

“İsyan etme gücü bulan kadınların hikayesi”

Deniz Öztok’un çevirisi ve Hep Kitap etiketiyle yayımlanan kitaba dair şu not düşülüyor:

Denizlerin derinliğinden ormanların kuytusuna, savaş meydanlarından şaşaalı saraylara, hastanelerden gökyüzünün sonsuz maviliğine, dünyanın ve zamanın her köşesinden kendilerine dayatılan kurallara ve geleneklere isyan etme gücü bulan kadınların hikâyeleri bunlar.

Hep Kitap, nesilden nesile annelerin çocuklarına armağan edebileceği bu kitap 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde her yaştan genç kızlara bir armağan olarak sunuyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kılıçdaroğlu'ndan referandum öncesi Kandil'e operasyon iddiası
Sonraki Haber
Ahmet Türk: Kürtler arasında birlik sağlanırsa şiddet sarmalı son bulur