Ana SayfaDünyaAvukatlığı bırakıp ‘Hobbit’ evi yaptı, 5 yıldır tavşanı Petruşka’yla yaşıyor

Avukatlığı bırakıp ‘Hobbit’ evi yaptı, 5 yıldır tavşanı Petruşka’yla yaşıyor

HABER MERKEZİ – Kent yaşamını ve eski mesleği avukatlığı geride bırakarak inşa ettiği evinde yaşayan Yuri Alekseyev, günlerini tavşanı Petruşka ile geçiriyor. İşte Alekseyev’in ‘masalsı’ öyküsü. 

Rusya’nın başkenti Moskova’da avukatlık yapan Yuri Alekseyev, beş yıl önce mesleğini bıraktı ve yeraltına inşa ettiği evine yerleşti.

Alekseyev’in evi, ‘Yüzüklerin Efendisi’ serisindeki ‘Hobbit’lerinkine benziyor ve bu nedenle kendisi ‘Hobbit’ olarak da anılıyor.

Ancak Alekseyev, İngiliz edebiyatçı Lewis Carroll’ın Alice Harikalar Diyarında’sı ile özdeşleştirilmeyi tercih ediyor. Bir parantez de açan Alekseyev, beş çayları düzenleyip tuhaf davranışlar sergileyen Çılgın Şapkacı’yla benzetilmeyi tercih etmediğini belirtiyor.

Tavşanı Petruşka ile birlikte yaşayan Alekseyev, NTD’ye verdiği röportajda ise şunları söylüyor:

Sokakta kalmış biri gibi yaşamaya başladım ve evsiz olduğumu düşündüm. Benim gibi bir sürü evsiz olmasına rağmen, insanların evsiz olduğunu kabul etmesi zor. Moskova’da 100 bin evsiz var. Başlarının üstünde bir çatı olması için günde 8 saat çalışanlar da bir bakıma evsiz. Zira bir yerler kiralayıp onlarda yaşıyorlar, ben de öyleyim. Bu yüzden de kendime ‘Bir evin olmadığı için sen de evsizsin’ dedim.

Çehov oyununun ‘uzmanı’

Sputnik’in haberine göre kendisini Rus yazar Anton Çehov’un ‘Vişne Bahçesi’ oyununun uzmanı olarak tanımlayan Alekseyev, yaşadığı yerde bu eser hakkında dersler de veriyor.

Britanya’nın prestijli gazetelerinden Telegraph’da Alekseyev’in yaşamından kesitlerin yer aldığı video:

4500 kitap paylaşmış

Öte yandan yaşadığı evi bir eğitim merkezine dönüştüren Alekseyev tüm dünyadan binlerce insanın kitap paylaştığı BookCrossing hareketine katılarak 4500 kitap da paylaşmış.

Previous post
ABD'ye vize yasağı: İranlı LGBT mülteciler Türkiye'de mahsur kaldı
Next post
Erdoğan ile Merkel arasında 'İslamist terör' polemiği