Ana SayfaGüncelBahçeli’den ‘Karargah Rahatsız’ haberiyle ilgili açıklama

Bahçeli’den ‘Karargah Rahatsız’ haberiyle ilgili açıklama

HABER MERKEZİ – MHP Lideri Bahçeli, Hürriyet gazetesinde yer alan ”Karargah Rahatsız” haberine ilişkin ”TSK’nın anlamsız ve sığ tartışmaların içine girmesi ya da çekilmesi son derece yanlıştır. 2007’den bu tarafa TSK çok yara almış, çok hırpalanmıştır” ifadelerini kullandı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis Grup Toplantısı’nda konuştu.

Bahçeli’nin açıklamalarından satır başları şöyle:

‘Karargah Rahatsız’ haberi

TSK’nın anlamsız ve sığ tartışmaların içine girmesi ya da çekilmesi son derece yanlıştır. 2007’den bu tarafa TSK çok yara almış çok hırpalanmıştır. Hürriyet gazetesi 25 Şubat’ta ‘7 eleştireye 7 yanıt’ manşeti ile tartışmaların seyrini değiştirmiştir. 15 Temmuz darbe teşebbüsünün püskürtüşmesinde başarılı olan bir bayan gazetecinin şimdilerde yaptığı haberden dolayı suçlanması da tuhaf bir çelişki ve çarpıklıktır.

TSK’nın doğrudan sorumlu olduğu bakan, başbakan ve cumhurbaşkanına hiyerarşik sırayla hassasiyetlerini aktarması doğaldır, beklenmelidir. Bundan gocunmak, farklı yerlere çekmek ise anlamsızdır.

TSK’deki başörtüsü serbestitisi

TSK’nın meşru imkan ve kanallarla savunmaya geçmesi, eleştirilere cevap verme çabası neden çok görülmektedir Mesela, TSK’nın kıyafet yönetmeliği değiştirilip başörtüsü yasağı kaldıracaksa ki bize göre yerindedir, bununla ilgili Genelkurmay’ın görüşü niçin alınmaz? Evet, bizim de kafamıza takılan pek çok soru işareti vardır ama bunların konuşmanın ne yeri ne de zamanıdır.

Irak Kürdistan Bölgesi Bayrağı

26-27 Şubat’ta Barzani ziyaretinin neden ve sonuçları şimdilik değerlendirmelerimiz arasında değildir. 26 Şubat’ta Barzani’nin ziyareti üzerine İstanbul Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi bayrak direklerinden birisine sözde Kürdistan bayrağı asılmıştır. Cumhurbaşkanı veya Başbakanın Erbil’e ziyaretleri esnasında Irak Kürt Bölgesel Yönetimi adı altında bir bayrağın Irak bayrağı ile birlikte asıldığı görülmüş ve yaşanmıştır. Bu Irak’ın kendi iç meselesidir ama aynı bayrağın Türkiye’de Türk bayrağına eş tutularak asılması skandaldır, aymazlıktır, rezalettir.

İstanbul’da bu sözde bayrağın dalgalanmasına kim izin vermiştir? Barzani bayrağının dalgalanması bir bürokrat şuursuzluğunun mu eseridir yoksa önü arkası düşünülmüş bir komplonun mu parçasıdır? Sayın Cumhurbaşkanı bundan haberdar mıdır? Sayın Başbakan Çankaya’da Barzani ile konuşurken arkasına dönüp de ‘Nedir bu bayrak kim koydu buraya?’ diyebilmiş midir? Peşmerge ne zaman bayrağa sahip olmuştur? Türkiye ne zamandır Irak’ın kuzeyinde bağımsızlık için referandum yapmaktan bahseden tutuklu HDP’lilerin bırakılması için görüş sarf eden Peşmerge kalıntısının bayrağını tanımıştır. Bizim Barzani’nin bayrağını vatan semalarında görmeye tahammülümüz kesinlikle yoktur.

  Hulusi Akar, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım ile görüştü
  Hürriyet'in ‘Karargah Rahatsız’ manşetine soruşturma



Önceki Haber
‘KCK Basın Davası’nda savcı mütalaa için dosyayı istedi
Sonraki Haber
Tahliye edilen Sibel Çapraz'a ev hapsi verildi