Ana SayfaGüncelBarış İçin Akademisyenler’den mesaj: ‘Acımız ve öfkemiz çok büyük!’

Barış İçin Akademisyenler’den mesaj: ‘Acımız ve öfkemiz çok büyük!’

HABER MERKEZİ – “Bu suça ortak olmayacağız” metni imzacısı akademisyen Mehmet Fatih Traş’ın intiharı sonrası Barış İçin Akademisyenler bir taziye mesajı yayımladı. Mesajda Traş’ın ölümünde üniversite yönetimi ve devlet yetkililerinin sorumluluğuna dikkat çekilirken “Acımız ve öfkemiz çok büyük!” denildi.

Çukurova Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Ekonometri Bölümü’nde işten çıkarılan akademisyen Mehmet Fatih Traş’ın intihar ettiği açıklanmıştı.

Eğitim Sen Adana Şubesi açıklamasında “Çukurova Üniversitesinde Barış imzacısı üyemiz Arş. Gör. Mehmet Fatih Tıraş, barış imzacısı olduğu için görev süresi uzatılmadığı ve birçok üniversite tarafından kabul edilmediğiden geçirdiği psikolojik travma nedeniyle yaşamına son verdi” denmişti.

Barış İçin Akademisyenler, ölümünün ardından Mehmet Fatih Traş için bir taziye mesajı yayımladı.

Acımız ve öfkemiz çok büyük!” denilen mesaj şöyle:

“Bu suça ortak olmayacağız!” başlıklı metnin imzacılarından Mehmet Fatih Traş’ı 25 Şubat 2017 tarihinde kaybettik. Mehmet Fatih Traş’ın ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyoruz.

Sevgili meslektaşımızı bu elim sona sürükleyenler bugün üniversitelerin, devletin yönetici koltuklarında oturmaktadır. Sorumluları, dolayısıyla ölümünde dahli olanları tanıyoruz, yargılanmaları için gereken mücadeleyi sonuna kadar yürütmekte kararlıyız.

Mehmet Fatih Traş’ı unutmayacağız!

Barış İçin Akademisyenler

  İmzacı akademisyen Mehmet Fatih Traş intihar etti
  Mehmet Fatih Traş'ı arkadaşı anlattı: 'Bu intihar aynı zamanda politik bir cinayettir'