Ana SayfaGüncelBarzani’den ‘tutuklu vekiller serbest bırakılsın’ çağrısı

Barzani’den ‘tutuklu vekiller serbest bırakılsın’ çağrısı

HABER MERKEZİ – Türkiye ziyareti öncesi Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ve diğer tutuklu vekillerin serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani, bazı temaslarda bulunmak üzere hafta sonu Ankara’da olacak.

Barzani’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile görüşmesi bekleniyor.

Türkiye ziyareti öncesi açıklamalarda bulunan Barzani, barış süreci için HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ve diğer tutuklu vekillerin serbest bırakılması gerektiğini söyledi.

Alman Frankfurter Allgemeine Zeitung’a konuşan Mesud Barzani, şunları ifade etti:

Erdoğan güçlü bir duruş sergileyerek, Kürtlerle Türkleri barış süreciyle birleştirmeye çalışan tek siyasetçi olmak istedi. Ancak, maalesef Türkiye’de yeni gelişmeler ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan cesur bir siyasetçi, barış süreci için HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ve diğer milletvekillerinin serbest kalması gerekir.

  Barzani Türkiye’ye geliyor

13 HDP’li vekil tutuklu

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da dahil, partinin bir diğer eş genel başkanı Figen Yüksekdağ ile Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, Grup Başkanvekili İdris Baluken, Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Hakkari milletvekilleri Nihat Akdoğan, Abdullah Zeydan ve Selma Irmak, Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel, Siirt Milletvekili Besime Konca, Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ve Şırnak Milletvekili Ferhat Encü tutuklu bulunuyor.