Ana SayfaGüncelBeli kırılan avukat hakkında hapis istemi, polislere işlem yok

Beli kırılan avukat hakkında hapis istemi, polislere işlem yok

HABER MERKEZİ – İstanbul Adliyesi önünde oturma eylemi yaparken polis tarafından maruz bırakıldığı şiddet sonucu beli kırılan avukat Zeycan Balcı Şimşek’e “Görevi yaptırmamak için direnme” iddiasıyla 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Şimşek’e şiddet uygulayan polisler hakkında ise hala bir işlem başlatılmadı. 

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi 22 avukatın Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde yargılandığı davanın duruşması sonrası, basın açıklaması yapmak isteyen avukatlara polis müdahale etmiş ve Zeycan Balcı Şimşek’in beli kırılmıştı.

30 Mart 2016 tarihinde gerçekleşen olayda, polisin tekmeleriyle yaralanarak hastaneye kaldırılan ÇHD’li avukat Şimşek suç duyurusunda bulundu. Ancak buna karşılık beş polis müdahale sırasında ellerinden hafif şekilde yaralandıkları iddiasıyla şikayetçi oldu.

Hürriyet’in haberine göre polislerin şikayeti sonucu aralarında Şimşek’in de bulunduğu 10 avukata dava açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 10 avukat hakkında “Görevi yaptırmamak için direnme” iddiasıyla 3 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırladı.

Şiddet uygulayan polisler hakkında işlem yapılmadı

Şimşek, polislerin tekmeleriyle belinin kırıldığını, 1.5 ay yatılı tedavi gördüğünü, buna rağmen iyileşmediğini belirterek şunları aktardı:

İğne tedavisi ve fizik tedavi aldım. Doktor tavsiyesiyle aletli pilates önerdiler. Buna rağmen geçmiyor. Ağrım kronikleşti. Ayakkabıların ucu demirden olduğu için vura vura bütün kas ve kemikler parçalanmış. Kemikler kırılıp kasın içine girmişler ve kasları da parçalamışlar.

Polislere aylardır işlem yapılmadığını vurgulayan Şimşek, “Hem Türk yargısının hem de siyasi konjonktürün bir sonucu bu. OHAL kapsamındaki haksız fiillerden ötürü tür cezasızlık geldi. Elimi bile kaldırmamıştım. Yalnızca oturuyordum. Oturan bir insanın belini kırıyorsun, hiçbir yaptırımı yok” diye konuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Çavuşoğlu: Bir sonraki hedef Rakka, özel kuvvetlerimizi devreye sokabiliriz
Sonraki Haber
HDP'den Cizre açıklaması: Yaşananları asla unutmayacağız