Ana SayfaÇalışma Yaşamı‘Bir tehlikeye dikkat çekmek istiyoruz’: Soma Davası’na müdahale mi ediliyor?

‘Bir tehlikeye dikkat çekmek istiyoruz’: Soma Davası’na müdahale mi ediliyor?

HABER MERKEZİ – Avukat Selçuk Kozağaçlı, Soma Davası’nın dünkü duruşmasında savcının mütalaa vermemesine ilişkin ‘Bir tehlikeye dikkat çekmek istiyoruz’ şeklinde uyarıda bulundu. Davanın ‘bir mihenk taşı’ olduğunu ifade eden Kozağaçlı, davaya sahip çıkılması gerektiğini de söyledi.

Manisa’nın Soma ilçesinde 2015’in Mayıs ayında 301 madencinin yaşamını yitirdiği iş cinayeti ile ilgili 6’sı tutuklu 46 kişinin yargılandığı davanın 16’ıncı duruşması, dün Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Dünkü duruşmada savcının esasa ilişkin mütalaasını vermesi beklenirken savcı mütalaa için sanıkların beyanlarının dinlenmesini isteyerek ek süre talebinde bulundu.

İkinci yılına girmek üzere olan yargılamada sona yaklaşılırken, Nisan ayına ertelenen duruşmada tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

  SOMA DAVASI | Savcı mütalaa vermedi, duruşma ertelendi

Böylelikle Ocak ayında görülen duruşmada hazır olduğunu belirttiği mütalaayı vermeyen savcının bu tavrı soru işaretleri oluşturdu.

Avukatlar ve madenci yakınları ise bu durumu yargılamanın uzatılmak istendiği yönünde yorumladı.

‘Bir tehlikeye dikkat çekmek istiyoruz’

Müşteki avukatlarından Selçuk Kozağaçlı, savcının mütalaa vermemesi ile birlikte davanın uzadığını belirterek, savcının sanık ve sanık müdafilerinden etkilenmesi durumunun büyük bir tehlike olduğunu söyledi.

Kozağaçlı’nın dihaber’e yaptığı açıklamalar şöyle:

Bir tehlikeye dikkat çekmek istiyoruz. Eğer savcının tutumu ile sanıklar ve avukatlarının tutumu aynı yönde ve organize bir biçimde gelişmeye başladıysa büyük bir tehlike demektir. Davanın uzatılması ve sürüncemede bırakılması için bir sanık ve sanık müdafi tutumu vardı. Eğer bu tutum savcının tutumunu etkilemiş ve sirayet etmişse başsavcılık veya adalet bakanlığı aracılığıyla, gerçek bir tehlikeden söz edebiliriz.

Davaya müdahale mi ediliyor?

Savcının üçüncü kez süre istemesi durumunda bunu kabul etmeyeceklerini belirten avukat Selçuk Kozağaçlı, şunları söyledi:

Nisan ayında göreceğiz. Nisan ayında savcının esas hakkında mütalaasını vermesini engelleyecek hiçbir şey yok. İkinci kez süre almış durumda. Üçüncü kez süre isterse anlayacağız ki artık Adalet Bakanlığı ve savcılık aracılığıyla bu davaya hükümet, sanıklar lehine ve onların talepleri doğrultusunda müdahale ediyor. Buna izin vermemiz mümkün değil. Protesto ederiz kabul etmeyiz ve bu durumdan şikayetçi oluruz.

‘Bu dava önemli bir mihenk taşı’

Bu davanın ‘bir mihenk taşı’ olduğunu ifade eden Kozağaçlı, davaya sahip çıkılması gerektiğini söyledi:

Bu davaya sahip çıkılması gerekiyor. Eğer bu davaya sahip çıkmazsak daha çok işçi kaybederiz. Daha çok yangın çok ölüm çok katliam görürüz. Bu dava önemli bir mihenk taşı. Eğer bu davada doğru bir biçimde cezalandırılması başarabilirse işçileri ve işçileri ihmal eden patronların para hırsı güden patronların cezalandırılması başarılabilirse belki iş kazalarını bir nebze de olsa frenleyebiliriz. Lütfen bu davalara sahip çıkın. Lütfen bu davadan haberdar olun.

 

Previous post
Kayyum kapattı, onlar vazgeçmedi: ‘Sanat engel tanımaz’ diyen sanatçılardan yeni topluluk
Next post
Kadınlardan 8 Mart'ta dünyayı durdurma çağrısı: 'Silahımız Dayanışmamızdır'