Ana SayfaGüncelBu fotoğrafla simge haline gelen Belde Bayındırlı’dan ‘o an’ın hikayesi

Bu fotoğrafla simge haline gelen Belde Bayındırlı’dan ‘o an’ın hikayesi

HABER MERKEZİ – Ankara Üniversitesi’nin Cebeci Kampüsü’nde akademisyenlerin KHK ile ihraç edilmelerini protesto ederken polislere ve polis köpeklerine karşı durduğu fotoğrafla simge haline gelen Belde Bayındırlı, ‘o an’ın hikayesini anlattı.

Ankara Üniversitesi’nde 686 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile yaşanan akademisyen ihraçlarını protesto etmek için geçtiğimiz hafta Cebeci Kampüsü’nde bir araya gelen akademisyen ve öğrencilere polis biber gazı ve TOMA ile müdahale etmişti.

Bu yaşananlar sırasında bir kadının köpekli polislere karşı direnen anı Evrensel’den Tamer Arda Erşin’in objektifine takılmıştı.

Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kadın Çalışmaları Doktora Öğrencisi Belde Bayındırlı’nın o fotoğrafı sosyal medyada “Hayır gitmiyoruz” sözüyle simgeleşmişti.

Belde Bayındırlı, ‘o an’ın hikayesini Evrensel’e anlattı:

Aslında o an korkmadım, gözü kara hissetmiştim. Ancak onlar gidince ‘Ya ben ne yapıyorum’ dedim. Bir ürperti oldu. Orada polisler beni ‘Bayan çekilin’ diye ittiriyordu. ‘Sizi de gözaltına alırız’ diyerek köpekle beni korkutmaya çalışıyorlardı. Ya kahramanlık gibi anlaşılmasın ama ‘Korkmuyorum sizden’ dedim. Şimdi fotoğrafla birleşince kahramanca gözükecek ama o an gerçekten korkmadım.

  Akademisyenlerin sokulmadığı Cebeci Kampüsü'ne polis TOMA'yla girdi

Söyleşinin tamamını buradan okuyabilirsiniz.