Ana SayfaGüncelBulut Öncü’nün bayrağını gönüllüler devraldı

Bulut Öncü’nün bayrağını gönüllüler devraldı

HABER MERKEZİ- Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı aktivisti Bulut Öncü’nün hayatını kaybetmesi üzerine ekip arkadaşları ve dostları bayrağı devraldı. 5 Mart’ta gerçekleşecek Runatolia Koşusu’nda Sağlıkta Genç Yaklaşımlar Derneği için Bulut Öncü adına onlarca gönüllü koşacak.


Haber: Ezgi Gül


Sağlıkta Genç Yaklaşımlar Derneği (Y-PEER Türkiye) kurucularından ve Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) çalışanı cinsel sağlık ve üreme sağlığı aktivisti Bulut Öncü, 20 Şubat günü İstanbul Maltepe’de geçirdiği bir trafik kazasında hayatını kaybetti. Bu haberin ardından Bulut’un ekip arkadaşları ve dostları Bulut’un hayallerini gerçekleştirmek üzere harekete geçti.

Sağlıkta Genç Yaklaşımlar Derneği, gençlerin cinsel sağlık ve üreme sağlığı konularında doğru bilgiye ulaşabildiği, cinsiyet ve cinsel yönelim temelli ayrımcılığa ve şiddete uğramadan genç dostu sağlık hizmetlerine erişebildiği, özne olarak kabul edilecek gençlerin söz sahibi olduğu bir dünya hayalini gerçekleştirmek üzerine kurulmuş bir sivil toplum kuruluşu.

Uzun yıllardır Y-PEER ağında gönüllü olarak çalışan Bulut Öncü, 5 Mart’ta Antalya’da gerçekleşecek olan Runatolia Koşusu’nda Sağlıkta Genç Yaklaşımlar Derneği için koşacak ve 36 gencin cinsel sağlık üreme sağlığı eğitimi alması için bağış toplayacaktı.

Bulut Öncü, bir sosyal paylaşım sitesinde yaptığı paylaşımda koşudan şu şekilde bahsetmişti:

Gençlerin cinsel sağlık eğitimi alabilmesi için koşacağım!

Hepimizi çok yakından ilgilendiren bir sorun ile karşı karşıyayız! Avrupa’nın en genç nüfusa sahip ülkesi olan Türkiye’nin eğitim sisteminde kapsamlı ve yaşa uygun yapılandırılmış cinsel sağlık eğitimi yok! Üstelik Türkiye’deki her 10 gençten yalnızca 1’i HIV ve AIDS konusunda doğru bilgiye sahip ve sadece 10 gençten biri gebelik oluşma ihtimalinin olduğu zamanı bilmiyor. Aynı gençlerin %97’si ise cinsel sağlık ve üreme sağlığı hizmeti sunulmasını olumlu karşılıyor.

Ancak bu sorunun çözümü için gönüllü olarak gece gündüz çalışan gençler var! İşte ben de Sağlıkta Genç Yaklaşımlar Derneği / Y-Peer Türkiye’de gençlerin cinsel sağlığı ve üreme sağlığı konularındaki bilgilerini artırarak gençlerin yeni yaşam becerileri kazanmasının önünü açan gençler için 5 Mart 2017’de Antalya Runatolia Maratonu’nda 10 kilometre koşacağım. Miktarı ne olursa olsun yapacağınız her bağış gençleri kendi hakları ve hayatları konusunda sorumluluk almaya hazır hale getirecek.

Bulut Öncü’nün yerine koşuda yer alacak ekip arkadaşları ve dostları ile beraber koşabilir, kendinize derneğe destek olmak üzerine bireysel bir bağış kampanyası oluşturabilir veya varolan bağış kampanyanlarına destek olabilirsiniz.

Koşuyla ilgili bilgiye ulaşmak veya katılımcı olmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Y-PEER Türkiye Ülke Sorumlusu Dağlar Çilingir’in kampanyaya destek için açtığı bireysel hesabına şuradan destek olabilir veya benzeri bireysel bağış hesabı oluşturabilirsiniz.