Ana SayfaGüncelCemaat haberdarmış: Ahmet Şık’ın ‘İmamın Ordusu’ kitabını Zekeriya Öz toplatmış

Cemaat haberdarmış: Ahmet Şık’ın ‘İmamın Ordusu’ kitabını Zekeriya Öz toplatmış

HABER MERKEZİ – Tutuklu gazeteci Ahmet Şık’ın toplatılan ‘İmamın Ordusu’ isimli kitabından Cemaat’in önceden haberdar olduğu ve kitabın özel yetkili savcı Zekariya Öz’ün talimatıyla toplatıldığı açıklandı.

Fethullah Gülen’in 21 yıl avukatlığını yapan Orhan Erdemli, tutuklu gazeteci Ahmet Şık’ın toplatılan ‘İmamın Ordusu’ isimli kitabından Cemaat’in önceden haberdar olduğunu açıkladı.

Orhan Erdemli, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdiği 29 sayfalık dilekçede konuya açıklık getirdi.

Erdemli, kendisinin örgüt üyesi olmadığını savunurken, 2011’de Oda TV davasından tutuklanan Ahmet Şık’ın taslakları henüz basılmadan toplatılan kitabından örgütün haberdar olduğunu söyledi.

Erdemli kitabın taslağının özel yetkili savcı Zekariya Öz’ün talimatıyla toplatıldığını da anlattı.

Hürriyet’ten Toygun Atilla’nın haberine göre Erdemli dilekçesinde şunları söyledi:

23 Mart 2011’de Ahmet Şık’ın ‘İmamın Ordusu’ isimli kitap çalışmasına henüz baskıya girmeden bilgisayarlar üzerinden el konuldu. Bu olaydan kısa bir süre önce Gülen’in fikriyatı konusunda danışmanlık hizmeti veren Mustafa Özcan bize, Ahmet Şık’ın Fetullah Gülen ile ilgili kitap çalışması yaptığını, bu kitabın baskısının ve dağıtımının önlemesi için başvurulabilecek hukuki yolları sordu. Biz de mevzuatta yer alan hükümlerden bahsederek, basılmayan bir kitap hakkında müracaat yolu bulunmadığını anlattık.

O gün Mustafa Özcan, ‘avukatların abisi’ diye bahsettiği ve ‘Kemal Bey’ dediği kişinin de birazdan geleceğini ona da bu bilgileri aktarmamızın iyi olacağını söyledi. Kemal Bey denilen kişi gelmedi. Birkaç gün sonra savcı Zekeriya Öz tarafından kitap taslağı toplatıldı.

Ahmet Şık

Gazeteci Ahmet Şık Oda TV davası nedeniyle 6 Mart 2011’de tutuklanmış, 12 Mart 2012’de tahliye edilmişti.

Şık, yaptığı haberler ve attığı tweetler gerekçe gösterilerek 30 Aralık 2016’da bir kez daha tutuklandı ve halen Silivri Cezaevi’nde tutuluyor.

16 Kasım 2011’de Ahmet Şık’ın “İmamın Ordusu” adını vermeyi planladığı, üzerinde çalışmalarını sürdürdüğü ve devlet içinde Fethullah Gülen örgütlenmesini konu alan kitabı “000 Kitap – Dokunan Yanar” adıyla yayınlandı ve İstanbul Kitap Fuarı’nda okurla buluştu.

  Savunmasında '1984'ü hatırlatan Ahmet Şık: George Orwell mezarında ters dönse haklıdır