Ana SayfaGüncelCHP’li Onanç: Kürt halkının temsilcisi Meclis’te olmayacaksa barış kiminle olacak?

CHP’li Onanç: Kürt halkının temsilcisi Meclis’te olmayacaksa barış kiminle olacak?

HABER MERKEZİ – CHP Parti Meclisi Üyesi Gülseren Onanç, HDP milletvekillerinin tutukluluğuna dikkat çekerek “Kürt halkının seçtiği temsilciler eğer parlamento içerisinde olmayacaksa, bu süreç içerisinde olmayacaklarsa barış kimin ile olacak? Kimler arasında olacak?” diye sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi Gülseren Onanç, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel başkanlarının tutuklu yargılanmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Meclis’te üçüncü parti olan HDP’nin yönetim kademesindekilerin parlamentoda bulunmadığı bir süreçte Anayasa teklifinin oylanmasının meşru olmayacağını kaydeden CHP’li Onanç, Anayasa Mahkemesi’nin görevini yerine getirmediğini belirtti.

Diyalog Grubu içerisinde de yer alan CHP’li Onanç, dihaber’e yaptığı açıklamada AKP’nin tehdit üzerinden bir seçime gittiğini de kaydetti.

Bu şekilde AKP’nin inandırıcılığını yitirdiğini söyleyen Onanç, barışa en çok ihtiyacın olduğu son bir buçuk yılda AKP’nin savaşı devam ettirmekten yana tavır aldığını, barış söylemlerinin de gerçekçi olmadığını ifade etti:

Barış yapmak ve savaş yapmak süreçlerinde bence özelikle Dolmabahçe’de masadan kalktıktan sonra AKP’de barışa yönelik herhangi bir adım olabileceğini ben öngöremiyorum.

Barışın tek taraflı olamayacağını söyleyen Onanç, devamla da şöyle konuştu:

Kürt halkının seçtiği temsilciler eğer parlamento içerisinde olmayacaksa, bu süreç içerisinde olmayacaklarsa barış kimin ile olacak? Kimler arasında olacak? Ben bunu gerçekçi bulmuyorum. Siz bunu Kürt halkına anlatamazsınız. Sizin temsilcilerinizi ben hukuksuz bir şekilde tutuklayacağım ama siz beni seçer ve desteklerseniz daha sonra size barışı getireceğim demek bence en hafifinden ahlaksızlık demek istemiyorum ama büyük bir aldatmacadır. Kimsenin de bunu kabul edeceğini düşünmüyorum.

11 vekil tutuklu

Önceki gün Ferhat Encü’nün tahliyesiyle birlikte HDP’nin tutuklu milletvekillerinin sayısı 11’e düştü. HDP’nin tutuklu milletvekilleri şöyle: Eş genel başkanlar Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş, Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Hakkari milletvekilleri Nihat Akdoğan, Abdullah Zeydan ve Selma Irmak, Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel, Siirt Milletvekili Besime Konca ve Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş.