Ana SayfaGüncelCinsel saldırıya direndi diye şiddete uğrayan kadın için yardım kampanyası

Cinsel saldırıya direndi diye şiddete uğrayan kadın için yardım kampanyası

HABER MERKEZİ – Kırgızistan’dan çalışmak için geldiği Antalya’da cinsel saldırıya maruz bırakılmak istenen Melikan Nootieva, saldırıya direndiği için darp edilerek yol kenarına bırakıldı. Ağır yaralı olan Nootieva için yardım kampanyası başlatıldı.

Melikan Nootieva isimli kadın 5 Kasım 2016’da Kırgızistan’dan Antalya’ya bir Kırgız arkadaşı vasıtasıyla garson olarak çalışmak için geldi.

DHA’nın haberine göre Nootieva, arkadaşı aracılığıyla tanıştığı S.Ç. isimli erkek tarafından para karşılığı M.Y. isimli erkeğe pazarlandı.

Ancak maruz bırakılmak istendiği cinsel saldırıya karşı direnen Melikan, iki erkek tarafından darp edilerek Antalya-Korkuteli karayolu üzerindeki yol kenarına bırakıldı.

21 Aralık günü sürücüler tarafından yol kenarında yaralı halde fark edilen Nootieva, sağlık ekiplerince Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne götürülerek tedavi altına alındı.

İyileşmesi üç ay sürecek

Üç kez beyin ameliyatı geçiren kadının baş ve vücudunun çeşitli yerlerinde yara izleri, pek çok yerinde kırık, doku zedelenmesi ve ezik tespit edildi.

Şuuru yerinde olmayan, sol kolu çalışmayan ve mamayla beslenen Nootieva’nın tamamen iyileşmesi için en az üç ay gerekiyor.

İki saldırgan tutuklandı

Kadını önce dövdüğü, sonra da otomobilden yol kenarına bıraktığı belirlenen M.Y. ‘kasten öldürmeye teşebbüs’, S.Ç. ise ‘fuhuşa teşebbüs ve yer temin etmek’ suçundan tutuklu olarak yargılanıyor.

Yardım kampanyası başlatıldı

Nootieva’nın tedavi süreci için Antalya’daki bazı sivil toplum örgütleri yardım kampanyası başlattı.

Antalya Yardımlaşma Platformu ve Akdeniz Otizm Spor Kulübü Derneği’nce, annesinin refakat ettiği Nootieva için hasta bezi, hasta yatağı örtüsü, yara kremi ve bir bakıcı ihtiyacı olduğu çağrısı yapıldı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
2016'da erkekler tarafından öldürülen 261 kadının isimleri
Sonraki Haber
Engelli kadına AVM'de cinsel saldırı