Ana SayfaGüncelCinsel saldırıya direndiği için şiddete uğrayan kadının bilinci 35 gün sonra açıldı

Cinsel saldırıya direndiği için şiddete uğrayan kadının bilinci 35 gün sonra açıldı

HABER MERKEZİ – Antalya’da maruz bırakılmak istendiği cinsel saldırıya karşı direndiği için darp edilen ve ağır yaralanan Melikan Nootieva, 35 gün sonra gözlerini açarak konuştu.

Kırgızistan’dan Antalya’ya çalışmak için gelen ve garsonluk yapan Melikan Nootieva, iki erkek tarafından cinsel saldırıya maruz bırakılmak istenmiş ve buna direndiği için şiddete uğramıştı.

Ağır yaralanan ve Akdeniz Üniversitesi Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavisi sürerken 3 kez beyin ameliyatı geçiren Nootieva, 4 gün önce Beyin Cerrahi Kliniği’ndeki odasına alındı.

2 gün önce bilinci açılan kadının ilk sözleri, “Anne, baba” oldu. Her geçen gün toparlanan Melikan Nootieva, ağız yoluyla beslenmeye başladı.

Kadını önce dövdüğü, sonra da otomobilden yol kenarına bıraktığı belirlenen M.Y., ‘kasten öldürmeye teşebbüs’, S.Ç. ise, ‘fuhşa teşebbüs ve yer temin etmek’ suçundan tutuklu yargılanıyor.

Ne olmuştu?

Melikan Nootieva isimli kadın 5 Kasım 2016’da Kırgızistan’dan Antalya’ya bir Kırgız arkadaşı vasıtasıyla garson olarak çalışmak için Antalya’ya gelmişti.

Nootieva, arkadaşı aracılığıyla tanıştığı S.Ç. isimli erkek tarafından para karşılığı M.Y. isimli erkeğe pazarlanmıştı.

Nootieva, maruz bırakılmak istendiği cinsel saldırıya karşı direndiği için iki erkek tarafından darp edilerek Antalya-Korkuteli karayolu üzerindeki yol kenarına bırakılmıştı.

21 Aralık günü sürücüler tarafından yol kenarında yaralı halde fark edilen Nootieva, sağlık ekiplerince Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne götürülerek tedavi altına alınmıştı.

Üç kez beyin ameliyatı geçiren kadının baş ve vücudunun çeşitli yerlerinde yara izleri, pek çok yerinde kırık, doku zedelenmesi ve ezik tespit edilmişti.

  Cinsel saldırıya direndi diye şiddete uğrayan kadın için yardım kampanyası
Previous post
10 EKİM DAVASI | 'AK Parti üyeliğim vardı' diyen katliam planlayıcısının eşi tutuklandı
Next post
Ulaşıma açılmamıştı: Duble yolda 1 metrelik çökme