Ana SayfaEkolojiDeğneği ‘silah’ sayılan 82 yaşındaki Sazan’a camide nöbet tutma cezası verildi

Değneği ‘silah’ sayılan 82 yaşındaki Sazan’a camide nöbet tutma cezası verildi

HABER MERKEZİ – Manisa’da bir kavgayı ayırmak isterken kullandığı değneği silah sayıldığı için mahkemece 3 bin liralık ceza alan 82 yaşındaki Fatma Sazan’a, ödeme gücü olmadığı için 5 aylık cami nöbeti cezası verildi.

Manisa’nın Soma ilçesine bağlı Karamanlı Mahallesi’nde 82 yaşındaki Fatma Sazan, evinin önünde çıkan kavgayı ayırmak isterken elindeki değnekle bir kişiye vurduğu iddiasıyla hakkında dava açıldı.

Hakkında açılan soruşturmada değneğin silah sayılması ve ‘kasten yaralama’ iddiası üzerine Sazan, 4 ay hapis karşılığında para cezası aldı.

İddia edilen suçu silah sayılan değnekle işlemesi nedeniyle cezası yarı oranında artırılarak 6 aya çıkarılan Sazan, iyi hal ve hareketleri nedeniyle cezası indirilerek toplamda 3 bin liraya tekabül eden 5 ay karşılığı cezaya çarptırıldı.

‘Cami bekleme cezası’

Fatma Sazan’a, verilen para cezasını ödeme gücü olmadığı için cami bekleme cezası verildi.

Sazan, sağlık sorunları ve yaşına rağmen her gün cami imamı tarafından denetleniyor ve imza atıyor.

Fatma Sazan, yaşadıklarını şu sözlerle anlatıyor:

Karakolda ve adliyede düzgün ifade veremedim. Hakim beye, ‘Değneği vurmadım, sadece vurur gibi kaldırdım’ dedim. ‘Kuran-ı getirin el basarım’ dedim. 80 yaşından sonra bir çomağı kaldırmakla bu ceza verilir mi?

Zaten yaşımdan dolayı camiye gidip oturuyorum, hizmet yapamıyorum. Sadece bir kızım var, onunda kocası felçli. Yemek yok, evime gidip bir parça bir şey yeyip geri geliyorum. Allah canımı alaydı da bunu görmeseydim, bu ceza bana çok zor geldi.

Previous post
Erdoğan, Demirtaş’ın yargılandığı davaya müdahillik talebinde bulundu
Next post
Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ni kundaklayan kişi serbest bırakıldı