Ana SayfaGüncelDie Welt gazetesinin Türkiye muhabiri Deniz Yücel tutuklandı

Die Welt gazetesinin Türkiye muhabiri Deniz Yücel tutuklandı

HABER MERKEZİ – 13 gündür gözaltında tutulan Die Welt gazetesinin Türkiye muhabiri Deniz Yücel, tutuklama istemiyle sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Alman Die Welt gazetesinin Türkiye muhabiri Deniz Yücel, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak haberleri nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında 14 Şubat Salı günü İstanbul’da gözaltına alınmıştı.

13 gündür İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltında tutulan Die Welt gazetesi Türkiye muhabiri Deniz Yücel’in Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde savcılığa sevk edildi.

Savcılık, Die Welt Gazetesi Türkiye Muhabiri Deniz Yücel’i “örgüt propagandası yapmak” ve “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlamasıyla tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk etti.

Gazeteci Deniz Yücel, çıkarıldığı mahkemece aynı suçlamalarla tutuklandı.

Röportaj ve haberleri soruldu

Deniz Yücel’e savcılık sorgusu sırasında 2015 yılında yaptığı Cemil Bayık röportajı, Cizre, Yüksekova ve Türkiye’nin Irak Kürdistan Bölgesi ve Musul politikalarına ilişkin yazdığı haberlerinin sorulduğu belirtildi. Yücel’e, Red Hack ile irtibatı olup olmadığı sorusu da soruldu.

Soruşturma kapsamında 3 gazeteci tutuklanmıştı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Başsavcı Vekili Hasan Yılmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın e-posta adresindeki bilgilerin haber yapılmasıyla ilgili soruşturma başlatmıştı.

RedHack soruşturması kapsamında gazeteciler Tunca Öğreten, Derya Okatan, Eray Sargın, Ömer Çelik, Metin Yoksu ve Mahir Kanaat 25 Aralık 2016’da gözaltına alınmıştı.

24 gün gözaltında kalan gazetecilerden Öğreten, Kanaat ve Çelik tutuklanmıştı.