Ana SayfaGüncelDirenişe tek başına başladı, şimdi 5 kişi oldular: ‘Bir gün yüzlerce kişi olacağımızı da biliyorum’

Direnişe tek başına başladı, şimdi 5 kişi oldular: ‘Bir gün yüzlerce kişi olacağımızı da biliyorum’

HABER MERKEZİ – KHK ile işten çıkarıldığı için Kadıköy’de eyleme başlayan Betül Celep, direnişinin 10. gününde Gazete Karınca’ya konuştu. Celep’in tek başına başlattığı eylemi hali hazırda direnişe dahil olan 4 kadınla devam ediyor.


Haber: PELİN ÖZKAPTAN


OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile İstanbul Kalkınma Ajansı’ndaki işinden atılan Betül Celep’in Kadıköy Kalkedon Meydanı’nda başlattığı direniş bugün 10. gününde.

Kış güneşinin ısıttığı meydanda ilk günkü heyecanı ve neşesi ile kendisiyle dayanışmaya gelenleri karşılayan Betül Celep’in direnişinin 10. gününde KHK ile işinden atılan 4 kadın da Celep’in mücadelesine dahil olmuş durumda.

Bunların arasında KHK’lar ile ihraç edilen akademisyenler Deniz Kimyon, Emine Sevim ve Gülçin Karabağ ile bir kamu görevlisi Makbule Altıntaş  var.

“Kazanacağız”

Yoldan geçenler Celep ve arkadaşlarına”Ne yapıyorsunuz burada?” diye sorarken, onlar da dertlerini ve amaçlarını herkese anlatıyor ve “İnşallah kazanırsınız” dileklerini beyan ediyorlar.

10 günün çok öğretici ve güçlendirici geçtiğini söyleyen Betül Celep, ‘buranın bir yaşam alanı haline dönüştüğünü ve kazanacağına dair hiç şüphesinin olmadığını’ belirtiyor.

Betül Celep, direnişinin 10 gününü ve neler yaşadığını Gazete Karınca’ya anlattı:

Betül Celep, hafta içi her gün 13.00 -19.00 arasında kadınlarla beraber direnişine devam edecek.