Ana SayfaEkolojiDoğum yapan keçiyi sırtında taşıyan, yavrusunu ise köpeğine taşıtan ‘çoban kız’ anlattı

Doğum yapan keçiyi sırtında taşıyan, yavrusunu ise köpeğine taşıtan ‘çoban kız’ anlattı

HABER MERKEZİ – Doğum yapan keçiyi kendi sırtında, yavrusunu da köpeğine taşıtan küçük çocuğun 5. sınıf öğrencisi Hamdu Sena Bilgin olduğu öğrenildi. Bilgin, keçinin doğum anını ve yaşananları anlattı. 

Rize’de, yeni doğum yapmış keçiyi sırtına alan, yavrusunu da köpeğinin sırtına bağladığı okul çantasına koyan 11 yaşındaki kızı Hamdu Sena Bilgin, o anları anlattı.

İkizdere İlçesi’ne 10 kilometre uzaklıktaki Yağcılar Köyü’nde hayvancılıkla geçimini sağlayan bir ailenin çocuğu olan ve ilköğretim 5’inci sınıf öğrencisi Hamdu Sena Bilgin, olayın keçileri barınaktan çıkarmasıyla başladığını söyledi.

DHA’nın haberine göre evden uzaklaşırken keçilerden biri doğum yapmaya başlayınca koşarak eve dönen Bilgin, okul çantasını aldıktan sonra doğum yapan keçinin yanına geldi.

Keçiyi sırtına alan, yavrusunu da Tomi adındaki çoban köpeğinin sırtına bağladığı okul çantasına koyan küçük kız, karla kaplı dik yolda evine doğru yürümeye başladı.

Bu sırada 15 yaşındaki Ali Rahman da, gördüğü kız kardeşinin fotoğrafını çekti. Sosyal medyada paylaşım ve beğeni rekoru kıran fotoğraftaki Bilgin, şunları anlattı:

Keçi aniden doğum yapınca barınağa götürmek istedim. O anda aklıma okul çantam geldi. Yavruyu çantaya koyarak köpeğimizin sırtına bağladım. Ben de keçiyi sırtıma aldım. Böylece barınağa ulaştık.

Sosyal medya onu konuşmuştu

Karla kaplı dik yolda evine ulaşmaya çalışırken çekilen fotoğraf ‘Rizeli kız’ adı ile sosyal medyada paylaşım ve beğeni rekoru kırmıştı.

https://twitter.com/Filmmor_/status/826801979158564864