Ana SayfaGüncelDTCF’de akademisyen kalmadı, Erdoğan ‘Sanata ve eğitime özel önem veriyoruz’ dedi

DTCF’de akademisyen kalmadı, Erdoğan ‘Sanata ve eğitime özel önem veriyoruz’ dedi

HABER MERKEZİ –  Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 yıllık AKP iktidarında Türkiye’nin  “en zayıf halkasının” eğitim ve kültür alanları olduğunu söyledi.

OHAL kapsamında çıkartılan KHK’larla bir çok kültür sanat derneği kapatılırken, son KHK ile 15’i ‘Bu suça ortak olmayacağız’ bildirisine imza atan isimlerden oluşan 330 akademisyen görevden ihraç edildi. En fazla ihracın yaşandığı üniversitelerden biri ise Ankara Üniversitesi. Üniversitenin Dil Tarih Coğrafya Fakültesi (DTCF) Tiyatro Bölümü’nden 3’ü profesör 5 akademisyen ihraç edildi. Bu ihraçlarla toplamda 10 kişilik öğretim kadrosu olan bölümde yalnızca 4 akademisyen kaldı.

Tablo buyken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan kültür ve eğitim alanları ile ilgili açıklama geldi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Ödülleri Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin  “en zayıf halkasının” eğitim ve kültür olduğunu söyledi ve “Yeni Türkiye’nin inşası sürecinden kültür ve sanata özel önem veriyoruz” dedi.

“Maalesef kendimiz bir şey üretemedik” diyerek ‘özeleştiri’ veren Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

Kültür ve sanatı küçümseyen toplumlar kaybetmeye mahkumdur. Şayet medeniyetimizin ışığını yeniden yükselteceksek bunun yolu her alanda üretmekten, eser ortaya koymaktan geçiyor. Sadece aldık maalesef sadece takip ettik. Kendimiz bir şey üretmedik kendimiz örnek olmadık. İstisnalar vardır ama genel görüntü böyle.

Güvenlik önemlidir ama sanatı ihmal ederseniz hedefinize ulaşamazsınız. Ekonomi önemlidir ama kültürü ihmal ederseniz aynı sonucu verir. Bunun için yeni Türkiye’nin inşası sürecinden kültür ve sanata özel önem veriyoruz. Bunun için “milli seferberlik” dedim. Yoksa, “eline silah al sokaklara dökül” bunu hiçbir zaman kastetmedim. Ülkemizin son 14 yıldaki en zayıf halkasını eğitim ve kültür oluşturuyor. Bu bir özeleştiridir.

 

  Son ihraçların ardından DTCF Tiyatro Bölümü 'fiilen işlevini yitirdi'