Ana SayfaGüncelErdoğan akademideki ihraçları böyle savundu: Profesör de bedel ödeyecek

Erdoğan akademideki ihraçları böyle savundu: Profesör de bedel ödeyecek

HABER MERKEZİ – Akademideki ihraçları savunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, akademisyenleri ‘bölücülük’ ile suçlayıp “Profesör, doçent veya doktor olanlar bedel ödemeyecekler mi?” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Körfez ülkelerine yönelik ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Akademideki ihraçlar

Erdoğan, akademisyenlerin Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edilmesini “Profesör bedel ödemeyecek mi?” sözleri ile savundu:

İşlenilen suçlardan dolayı eğer siyasetçi bedel ödüyorsa, bürokratlar, teknokratlar bedel ödüyorsa, profesör, doçent veya doktor olanlar bedel ödemeyecekler mi? Kusura bakmasınlar, ülkemin bölünmesine yol açacak işler içindeyseler elbette bir bedel ödemek durumundadırlar. Bundan dolayı kimse de rahatsız olmasın.

Referandum

Anayasa referandumu sürecini de değerlendiren Erdoğan, ‘Hayır’ oyu vereceklerin üzerinde baskı yaratıldığı yönündeki eleştirilere de yanıt verdi:

‘Evet’i savunanların varlığını, hayırcılara bir baskı gibi sunmak doğru olmaz. Ne düşündüğümüzü elbette söyleyeceğiz. Bu bizim en doğal hakkımızdır. Bizim ‘hayır’a baskı diye bir derdimiz yok. Ama ‘hayır’ demekte hayır yoktur. Bunu söyleme hakkımız da var.

“Kimlerin hayır dediğine iyi bakılmalı” diyen Erdoğan, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Cumhuriyet Halk Partisi’ni (CHP) ‘Hayır’ dedikleri için suçladı:

Mesela dağ, ‘hayır’ diyor. Onların desteğiyle parlamentoya girmiş HDP de ‘hayır’ diyor. Peki CHP bunlarla hareket etmiyor mu? Beraber hareket ettiklerine göre ben burada şerre rızanın şer olduğuna, kötülük olduğuna inanıyorum. Benim için ‘evet’ ve ‘hayır’ demenin arasındaki fark bu kadar açık net ortadadır.

Trump’la görüşme ve Suriye

ABD Başkanı Donald Trump’la yaptığı telefon görüşmesinin ayrıntılarını da anlatan Erdoğan, Suriye’de bölgenin güvenliğinin Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından sağlanması gerektiğini söyledi, Trump’ı YPG ve PYD konusunda uyardığını kaydetti:

YPG’yi devreden çıkarmaları gerektiğini söyledim. ‘Rakka’nın DAEŞ’ten temizlenmesi işini bunlarla yapacaksanız, biz orada yer almayız. Sizin ne PYD’ye ihtiyacınız var, ne YPG’ye. Bu işi koalisyon güçleriyle beraber, pekala hep birlikte yapabiliriz’ dedim.