Ana SayfaGüncelErdoğan önden duyurdu, ‘Karargah Rahatsız’ haberine ilişkin TSK açıklama yaptı

Erdoğan önden duyurdu, ‘Karargah Rahatsız’ haberine ilişkin TSK açıklama yaptı

HABER MERKEZİ – Türk Silahlı Kuvvetleri, hafta sonu Hürriyet gazetesinde yayımlanan ”Karargah Rahatsız” başlıklı haberle ilgili açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan ziyareti öncesinde düzenlediği basın toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) internet sitesinden 25 Şubat’ta Hürriyet gazetesinde yayımlanan ”Karargah Rahatsız” başlıklı haberle ilgili açıklama yapılacağını duyurmuştu.

Bunun hemen ardından TSK’den Hürriyet’te yayımlanan habere ilişkin yazılı bir açıklama yapıldı.

TSK’den yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

Son zamanlarda, sürekli olarak Genelkurmay Başkanı’nın şahsı üzerinden yapılan mesnetsiz ve maksatlı eleştirilerle, Türk Silahlı Kuvvetleri yıpratılmaya, ülkemizin ve milletimizin güvenliği için yapılan mücadelenin gölgelenmeye çalışıldığını üzüntüyle müşahede etmekteyiz.

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ve Genelkurmay Başkanı’nın şahsına yönelik eleştiri kisvesi altında iftiraya varan iddialar ile ilgili bir basın mensubuna bilgilendirmede bulunulmuş ve bu hususlar 25 Şubat 2017 tarihinde yayımlanmıştır.

Yapılan değerlendirmenin içeriği, dikkat ve hassasiyetle düzenlenmiş, ‘Karargah Rahatsız, Karargah’ta Rahatsızlık, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde Rahatsızlık vb.’ gibi ibareler söz konusu dahi olmamıştır. Sorulan sorulara özetle, ‘Türk Silahlı Kuvvetleri’nin iç politika malzemesi haline getirilmemesi, şahsi işlerden uzak tutulması gerektiği’ ifade edilmiştir. Kararlılık ve azimle terörle mücadele edildiği, Fırat Kalkanı Harekâtı’nın başarıyla tamamlandığı bir dönemde bu tür iddia ve iftiralarla gündemi bulandırma çabalarını esefle karşılıyoruz. Bu açıklamayı Türk Silahlı Kuvvetleri ile devlet ve hükümet arasında bir sorun varmış gibi yansıtmak, olayı saptırmaktır. Cevap verilen eleştirilerin muhatapları bellidir.

Türk Silahlı Kuvvetleri, devletinin ve milletinin emrinde olarak, her zaman olduğu gibi sarsılmaz bir inanç, kahramanlık ve fedakarlıkla şehit kanlarıyla sulanmış bayraklaşan vatan topraklarının güvenliğini sağlamak amacıyla, faaliyetlerine azim ve kararlılıkla devam etmektedir.

‘Karargah Rahatsız’

Ayrıca ‘Karagah Rahatsız’ manşetiyle ilgili haberlere aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz:

  Erdoğan'dan Hürriyet’in ‘Karargah Rahatsız’ manşetine: 'Bunun bedelini ağır ödeyecekler'
  Bahçeli'den 'Karargah Rahatsız' haberiyle ilgili açıklama
  Hürriyet'in ‘Karargah Rahatsız’ manşetine soruşturma
  Yıldırım Hürriyet'in 'Karargah rahatsız' haberinden 'rahatsız'



Önceki Haber
Feminist Bisiklet, Patriyarka'ya 'Hayır' demek için pedallıyor
Sonraki Haber
Bahçeli'den Selvi'ye hakaret, AKP'ye 'uyarı': Size dost mu hasım mı?