Ana SayfaGüncelErdoğan: Yönetim sistemini değiştirmek için mücadele ediyoruz

Erdoğan: Yönetim sistemini değiştirmek için mücadele ediyoruz

HABER MERKEZİ – Anayasa değişikliği referandumunda tüm partileri ‘Evet’ oyu vermeye çağıran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  “2007 yılındaki Anayasa değişikliğiyle yönetim sistemini değiştirme yolunda ilk adımı attık” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman’da toplu açılış töreninde gündeme dair konuştu.

MHP, CHP ve HDP seçmeninden anayasa değişikliği referandumunda ‘Evet’ oyu kullanmalarını isteyen Erdoğan değişikliği şu sözlerle savundu:

Göz göre göre gelen bir tehlikeyi önlemek için 1960’da, 1980’de olduğu gibi darbeye maruz kalmayı, ekonomik kriz yaşamayı niçin bekleyelim.

Anayasa değişikliğini bir ‘reform’ olarak değerlendiren Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“Adıyaman sınıf atladı”

Mayıs 2015’te buraya geldiğimde, 710 milyon liralık kamu ve özel sektör yatırımının açılışını yapmıştık. Biz ne aldanan olacağız, ne aldatan olacağız. Bugün de farklı alanlarda Adıyaman’a kazandırdığımız 706 milyon lira yatırım bedeli olan hizmetlerin açılışını gerçekleştiriyoruz. Artık Adıyaman teşvik bölgesinde sınıf atlıyor.

“16 Nisan’da evet çıkacak”

Niçin itiraz ettiklerini izah edemedikleri için süreci rejim tartışmalarına çekmeye çalışıyorlar. Beyefendiler polemik yapmaktan siyaset yapmaya fırsat bulamıyorlar. 11 yıldan fazla o çatı altında milletvekili olarak görev yapmış birisi olarak bu görüntülerden hicap duydum. Benzer bir tavrı halk oylaması sürecinde sergilemeye çalışıyorlar. Bunların da millete söyleyecek sözleri, ülkenin önünü açacak meziyetleri yok. Hemen ortadan kayboluyorlar.

Halkın arasına girmeden, esnafın çayını içmeden, yaşlılarımız halini sormadan halkçılık yaptıklarını sanıyorlar. Kürt kardeşlerimizin yarasına çare olmak yerine bölücü örgütün yanında yer alıyorlar. Sandıktan kaçanlarla, milli iradeye teslim olanlar ortadadır. Bunlar sandıktan evet çıkarsa milletin karşısına nasıl geçeceklerini bilmiyorlar. Bunları millet korkusu sardı. Korkunun ecele faydası yok. 16 Nisan’da evet çıkacak. İşte o zaman maskeler düşecek, gerçek yüzler ortaya çıkacak.

“Yeni bir yönetim sistemi için mücadele ediyoruz”

Göz göre göre gelen bir tehlikeyi önlemek için 1960’da, 1980’de olduğu gibi darbeye maruz kalmayı, ekonomik kriz yaşamayı niçin bekleyelim. Türkiye’nin 2007 yılındaki Anayasa değişikliğiyle yönetim sistemini değiştirme yolunda ilk adımı attık. Biz bu tercihi bir reformla derli toplu hale getiriyoruz. Biz ülkemizin yaşadıklarından, başımıza gelenlerden gereken dersi çıkardık. Bu talebimiz yeni değil. Çok uzun zamandır tüm gücümüzle ülkemize yeni bir Anayasa ve yeni bir yönetim sistemi kazandırmak için mücadele ediyoruz. Şartlar şimdi uygun hale geldi. Tek adamlık CHP’nin işidir. Bunlar tek parti döneminde il başkanlarını vali yapmışlardır


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Demirtaş ve Yüksekdağ için AİHM’e başvuru
Sonraki Haber
"Siyasal'ın hocaları olduğumuz için değil Ethem Sarısülük'ün çırakları olduğumuz için ihraç edildik"