Ana SayfaGüncelErdoğan’dan ‘henüz onaylamadığı’ referandumla ilgili açıklama

Erdoğan’dan ‘henüz onaylamadığı’ referandumla ilgili açıklama

HABER MERKEZİ – ‘Başkanlık sistemini’ de içeren anayasa değişikliği referandumuyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu hafta içerisinde kararımızı veririz” dedi.

Meclis’ten geçen ve ‘Başkanlık sistemini’ de içeren anayasa değişikliği geçtiğimiz hafta Perşembe günü Cumhurbaşkanlığı’na gönderilmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kanunu onaylamak ya da iade etmek için 15 günlük süresi bulunmakta. Ancak aradan geçen günlere rağmen henüz Erdoğan kararını vermedi.

Tartışmalara neden olan bu konuyla ilgili Erdoğan’dan ilk kez bir açıklama geldi.

Referanduma ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Öyle zannediyorum ki bu hafta içerisinde kararımızı veririz” dedi.

Etiyopya Cumhurbaşkanı Mulatu Teshome Wirtu ile ortak basın toplantısı düzenleyen Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Anayasa Komisyonu’nda değerlendirmeler var. Benim de Cumhurbaşkanı olmam nedeniyle bunlar üzerinde değerlendirmeler yapmam gerekiyor, çalışmalar yapmam gerekiyor. Bir de koşullar itibariyle de nasıl, ne zaman, bunun değerlendirmesini yapıyoruz. Sadece okuyup onay vermek veya reddetmek değil, bunun her yönünü değerlendirmek durumundayız.

Herhalde bu artık sadece zamanlamayı beklemekte olan bir süreçtir. Arkadaşlarımızla o çalışmaları yapıyoruz. Olay sadece zamanlamadır.

Öyle zannediyorum ki bu hafta içerisinde kararımızı veririz. Ve bu kararla birlikte adım atılmış olur.

 




Önceki Haber
Tzvetan Todorov hayatını kaybetti
Sonraki Haber
Yasaklı kentlerdeki yıkım ve ölümlerden 'kahramanlık' dizisi: 'İsimsizler'