Ana SayfaGüncelEzidi kadın ile kızı darp edilerek AFAD kampından atıldı

Ezidi kadın ile kızı darp edilerek AFAD kampından atıldı

HABER MERKEZİ – Mardin’deki AFAD kampında kalan Ezidi Xunaf Hesen ve ve kızı, ‘kimlikleri olmadığı’ için kamp görevlisi 4 erkek tarafından darp edilerek kamptan atıldı. Ailesiyle birlikte çok zor durumda kaldığını belirten Hesen, dayanışma çağrısında bulundu.

Şengal’deki IŞİD zulmünden kaçarak Mardin’e gelen ve Nusaybin Belediyesi’nin kampına yerleşen Ezidîler, sokağa çıkma yasaklarının ardından Mardin’deki AFAD kampına yerleştirilmişti.

Gazete Şûjin’in haberine göre Ezidi Xunaf Hesen ve ailesi, kaldıkları AFAD kampından ‘kimlikleri olmadığı’ gerekçesiyle çıkarıldı.

Kamp görevlileri şiddet uyguladı

Zorla ve şiddet uygulanarak kamptan çıkarıldığını belirten Hesen, şunları söyledi:

Bizi zorla kamptan çıkardılar. ‘Kızınız sağlıklı değil, oğlunuzun kimliği yok’ diye bizi almadılar. Kızıma kamp görevlileri şiddet uyguladı. Kiralık bir evde kalıyoruz. Sesimizi duyan varsa, bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Burada çalışanımız olmadığı için geçinemiyoruz.

“Kardeşim gözlerimin önünde öldürüldü”

Şengal’deyken kardeşi gözlerinin önünde öldürülen ve IŞİD’in katliamlarına tanık olan Xunaf’ın kızı Nura Hesen de yaşadıklarını anlattı:

Biz Ezidîlerin başına gelenler hiç kimsenin başına gelmedi. Bize hakaret edildi, gençlerimiz gözlerimizin önünde öldürüldü. Benim bir küçük kardeşim, Şengal dağında gözlerimin önünde öldürüldü. Kadınların çocuklarını almadıkları için dağdan attıklarını gördüm, ben bunlara şahit oldum. Uzun süre kendime gelemedim, artık psikolojik sorunlar yaşamaya başladım. Sizden tek istediğim yardım, bizi bu insanların elinden kurtarın.

“Bir de burada eziyet çekiyoruz”

IŞİD’den gördüğümüz eziyet yetmezmiş gibi bir de burada eziyet çekiyoruz diyen Nura Hesen, sözlerini şöyle sürdürdü:

Kamptaki güvenlikçiler bana şiddet uyguladılar, hakaret ettiler, ellerimi kelepçelediler. Benim kolumu kırdılar, hastaneye gittim ve kolum alçıya alındı. Bana şiddet uygulayan 4 güvenlikçi erkekten şikâyetçiyim.