Ana SayfaDünya‘FIRAT KALKANI’ | Bab’da 1 asker daha yaşamını yitirdi, sayı 69’a yükseldi

‘FIRAT KALKANI’ | Bab’da 1 asker daha yaşamını yitirdi, sayı 69’a yükseldi

HABER MERKEZİ – ‘Fırat Kalkanı’ kapsamında Bab’da devam eden operasyonda bir askerin daha yaşamını yitirdiği, iki askerin de yaralandığı açıklandı. Operasyonda hayatını kaybeden asker sayısı 69’a yükseldi.

Türkiye’nin “Fırat Kalkanı” adı ile Suriye’de devam eden operasyonunda bir asker daha yaşamını yitirdi.

Bab’da devam eden operasyon sırasında IŞİD’in yerlleştirdiği el yapımı patlayıcıların temizleme çalışmaları sırasında yaşanan patlamada Astsubay Yavuz İşcan yaşamını yitirdiği, 2 askerin de yaralandığı Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından açıklandı.

Yaralı askerler tedavi için Kilis Devlet Hastanesi’ne getirildi.

Son can kaybı ile birlikte ‘Fırat Kalkanı’nın başından bu yana hayatını kaybeden asker sayısı 69’a yükselmiş oldu.

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Aralık 2016’da “El Bab hallolmak üzere” demiş, bu açıklamada 5 gün sonra da Bab’ın ‘tamamen kuşatıldığını’ savunmuştu.

Yine Türk Silahlı Kuvvetleri de 27 Ocak’ta IŞİD’in Bab’dan çekilmeye hazırlandığını ileri sürmüştü.

Aynı gün Erdoğan bir kez daha Bab’ın “dört bir taraftan kuşatıldığını” ifade ederek şunları söylemişti:

El Bab’da bundan sonraki süreçte süratle mesafe almak suretiyle oradaki işi bitirmek, daha derinliğine gitmemek lazım. Yapılan çalışma bu istikamettedir.

Ardından da Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Bab’ın merkezine girildiğini duyurmuştu.

Yine Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 11 Şubat’ta “Fırat Kalkanı Harekatı Bab’tan sonra biter” açıklaması yapmıştı. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan Kurtulmuş’un bu açıklamasından bir gün sonra “El Bab’tan sonra durmak yok” demişti.

Hükümet Sözcüsü ve Cumhurbaşkanı’ndan farklı açıklamalar gelse de Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Katar’da “Gözümüz aydın, El Bab operasyonu bitti” açıklaması yapmış, Akar’ın ‘Bitti’ açıklaması ise TSK’nın ‘Operasyon sürüyor’ açıklamasıyla yalanlanmıştı.

Bab’da Rus uçağının TSK askerlerinin bulunduğu bir binayı vurması sonucunda üç asker hayatını kaybetmiş, biri ağır 11 asker de yaralanmıştı.

Açıklama yapan Kremlin Sözcüsü, hava saldırısı öncesi vurulacak noktanın koordinatlarının Türkiye tarafından verildiğini söylerken, TSK ise Rusya’nın açıklamasına “10 gündür unsurlarımız aynı noktada” sözleriyle yanıt vermişti.

Türkiye’nin Suriye’de ÖSO ile birlikte yürüttüğü ‘Fırat Kalkanı’ operasyonun başından bu yana çoğu IŞİD saldırısında olmak üzere 69 asker hayatını kaybetti. Can kayıplarının en çok yaşandığı yer ise Bab oldu.




Önceki Haber
Watsons'taki 'çıplak arama' davasında mağaza müdürüne 5 yıl hapis istemi
Sonraki Haber
Kayyum kapattı, onlar vazgeçmedi: ‘Sanat engel tanımaz’ diyen sanatçılardan yeni topluluk