Ana SayfaGüncelGerekçe ‘güvenlik’: Tutuklu eşbaşkanın ailesiyle görüşmesine izin yok

Gerekçe ‘güvenlik’: Tutuklu eşbaşkanın ailesiyle görüşmesine izin yok

HABER MERKEZİ – Bitlis Hizan Belediyesi’nin tutuklu eşbaşkanı İhsan Uğur’un ailesiyle yapacağı haftalık açık görüşün cezaevi yönetimi tarafından engellenmesi Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a soruldu.

Elazığ E Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan Hizan belediyesi eş başkanı İhsan Uğur’un ailesi ile görüşmesi ‘güvenlik’ gerekçe gösterilerek engellendi.

1 Şubat’ta cezaevine giderek Uğur’la haftalık görüşmeyi gerçekleştirmek isteyen aile, cezaevi yönetimi tarafından “İhsan Uğur’un koğuşu değiştirildiği için görüşme günü Çarşamba’dan Salı gününe değiştirilmiştir” denilerek geri çevrildi.

Aile, bunun üzerine ilgili savcılığa başvurarak görüşme izni aldı ancak bu izin de yine cezaevi yönetiminin engeline takıldı. Cezaevi yönetimi bu sefer de savcılığın yazısına el koyarak, görüşmeye “güvenlik” gerekçesi ile izin vermedi.

Konuyu Meclis’in gündemine taşıyan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bitlis Milletvekili Mizgin Irgat, görüş engelinin ardındaki nedeni, bir siyasetçinin ailesiyle görüşmesinin nasıl bir “güvenlik” sorunu yarattığını Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a sordu.

HDP’li Irgat ayrıca Bozdağ’dan şu sorulara da yanıt istedi:

  • Cezaevi yönetiminin savcının izin kağıdına rağmen görüşmeye izin vermemiş olmasının nasıl bir izahı vardır?
  • Bir tutuklu veya hükümlünün aynı cezaevi çatısı altında koğuş değiştirmesinin ziyaret gününü de değiştirmesinin nedeni nedir?
  • Tutuklu ve hükümlü ailelerinin farklı şehirlerde tutulan yakınlarıyla görüştürülmemesinin doğurduğu mağduriyetin giderilmesi için bakanlığınızca yürütülen bir çalışma var mıdır?

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kurtulmuş'tan Varlık Fonu açıklaması
Sonraki Haber
Venedik Komisyonu, ifade özgürlüğünü ziyarette bulunduğu Baluken’le konuştu