Ana SayfaDünyaGuardian’dan anket: Şu anda Türkiye’de yaşamak nasıl hissettiriyor?

Guardian’dan anket: Şu anda Türkiye’de yaşamak nasıl hissettiriyor?

HABER MERKEZİ – Britanya’nın önde gelen gazetelerinden The Guardian, Türkiye’deki okurlarına ifade özgürlüğünün kısıtlanmasının günlük hayatlarını nasıl etkilediğini, konuşma özgürlüklerinden taviz verdiklerini ilk ne zaman fark ettiklerini ve konuşmalarını düzeltme ihtiyacı duyup duymadıklarını sorduğu bir anket yayınladı. Ayrıca gazete, okurlarından ‘benzer tarza sahip’ liderlerin olduğu diğer ülkelerde yaşayanlara tavsiyede bulunmalarını istedi.

The Guardian gazetesi, ‘Erdoğan ve ifade özgürlüğü: Şu anda Türkiye’de yaşamak nasıl hissettiriyor’ başlıklı bir anket yayınladı.

“Türkiye’de yaşıyorsanız, bu havanın sizi nasıl etkilediğini duymak istiyoruz” diyen Guardian, okurlarından sırasıyla ifade özgürlüğünün kısıtlanmasının günlük hayatlarını nasıl etkilediğini, konuşma özgürlüklerinden taviz verdiklerini ilk ne zaman fark ettiklerini, konuşmalarını düzeltme ihtiyacı duyup duymadıklarını anlatmalarını istedi.

Guardian, okurlarından ‘benzer tarza sahip’ liderlerin olduğu diğer ülkelerde yaşayan insanlara da tavsiyede bulunmalarını istedi.

Gazete, gelen yanıtları Türkiye’de ifade özgürlüğüne dair bir haberinde yayınlayacak. Ankete katılanların istemezlerse kimliği açıklanmayacak.

Diken‘in haberine göre ankette, Türkiye’nin bir dönem Müslüman ülkelere laik demokrasisiyle örnek oluşturduğu, ancak şimdi gazeteciler için dünyanın en büyük hapishanesine dönüştüğü belirtiliyor.

Gazete, Erdoğan’ın 2014’te cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından ifade özgürlüğünün yavaş yavaş baskı altına alındığını vurguluyor.

Guardian, sıradan yurttaşların da sosyal medyada iktidarı eleştiren yorumları nedeniyle baskıyla karşılaştığını belirtiyor.

Gazete, anketinde Erdoğan’ın ABD Başkanı Donal Trump, Britanya Başbakanı Theresa May ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin gibi liderlerle ilişkilerini koruduğunu belirtirken, 16 Nisan’daki ‘Başkanlığı’ getirecek olan referandumu ile de anayasal güçlerini artırmayı amaçladığını hatırlatıyor.

 




Önceki Haber
Emniyet Genel Müdürlüğü: 37 ilde 834 kişi gözaltına alındı
Sonraki Haber
Süt iznindeyken işten atılan bankacı açtığı davayı kazandı