Ana SayfaGüncelGücünün farkında olan çocuklara: ‘Feminizme Devam’ raflarda

Gücünün farkında olan çocuklara: ‘Feminizme Devam’ raflarda

HABER MERKEZİ – Sassa Buregren’in genç feministler için, geçmişten günümüze feminizmin farklı dönem ve kültürlerde nasıl biçimlendiğini anlattığı ‘Feminizme Devam’ kitabı Güldünya Yayınları etiketiyle raflarda yerini aldı.

Kült haline gelen ‘Küçük Feministin Kitabı’ büyük ilgi gören İsveçli yazar ve sanatçı Sassa Buregren’in ikinci kitabı ‘Feminizme Devam’ ile okurlarına yeniden ‘merhaba’ dedi.

Elin Lindell’in resimlediği, Ünzile Tekin’in Türkçeleştirdiği ‘Feminizme Devam’, Güldünya Yayınları etiketiyle yayımlandı.

İlk kitabıyla cinsiyetler arası eşitlik ve kadının toplumsal hayattaki rolünü, çocukların anlayacağı bir dille kaleme alan Sassa Buregren, Feminizme Devam’da cinsiyet kimliği meselesine ışık tutuyor.

Kitap her ne kadar ‘çocuk gençlik’ kategorisinde yer alsa da içeriği itibariyle her yaş grubundan kadına hitap ediyor.

Sassa Buregren’i benzerlerinden ayıran en önemli özelliği, feminizmi teorik kalıplarla açıklamak yerine, yaşanmış olaylardan örnekler verip okuyucuyu bugüne taşıması.

Feminizme Devam, 200 yüzyıl öncesinden derlediği yaşanmışlıklarla günümüz gençlerinin feminizm üzerine yaptığı söyleşileri bir araya getiriyor.

Toplumsal cinsiyet eşitsizliğine karşı duruşun farklı ülkeler ve kültürlerde nasıl biçimlendiğini gözler önüne seren kitap, kadınların oy verebilme, araba kullanabilme ve eşit ücret hakkı için mücadele edişini anlatıyor.

Tarihe yön veren kadın kahramanların anlatıldığı bölüm ise geleceğin güçlü kadınlarına ilham verecek nitelikte.

Previous post
Rüya mı bütün çektiğimiz? - MİZGİN RONAK
Next post
Yeniden gündemde: Öcalan 'başkanlık' için ne düşünüyor, daha önce ne demişti?