Ana SayfaGüncelHayır ve Ötesi: Trafolara kedilerin kaçmaması için uyanık olacağız

Hayır ve Ötesi: Trafolara kedilerin kaçmaması için uyanık olacağız

HABER MERKEZİ – Hayır ve Ötesi Koordinasyonu üyesi, ‘Başkanlığı’ da içeren anayasa değişikliğinin oylanacağı 16 Nisan’daki referandumda oyların usulüne uygun kullanılması, çalınmaması ve trafolara kedilerin kaçmaması için uyanık olacaklarını söyledi.

‘Başkanlığı’ da içeren anayasa değişikliğinin oylanacağı 16 Nisan’daki referandumu izlemek ve ‘Hayır’ oylarını korumak amacıyla kurulan “Hayır ve Ötesi” referandum günü sandık güvenliğini sağlamayı amaçlıyor.

Hayır ve Ötesi Koordinasyonu üyesi Melis Akyürek, referandum günü sandık güvenliğini nasıl alacaklarını dihaber’e anlattı.

Hayır ve Ötesi’ni “Hayır”ı sandıklarda koruyabilecek ve referandum sürecine kadar örgütleyecek bir yurttaş platformu olarak tanımlayan Akyürek, esas görevlerinin sandıkların ve oy güvenliği olduğunu söyledi.

Oyların usulüne uygun kullanılması, çalınmaması ve trafolara kedilerin kaçmaması için uyanık olacaklarını söyleyen Akyürek, kurdukları internet sitesi başta olmak üzere sosyal medya ile oyuna sahip çıkmak isteyen yurttaşlara ulaşmak için çalıştıklarını anlattı.

Akyürek, telefonlarının 7 gün 24 saat açık olduğunu söyleyerek, yurttaşların sosyal medya, internet sitesi ve telefonlar aracılığıyla kendilerine ulaşabileceğini belirtti.

“Biz tarafız bir çalışma yürütmüyoruz” diyen Akyürek, ‘Hayır’ diyecek ve oyunu korumak isteyecek herkese kapılarının açık olduğunu da söyledi.

 

Melis Akyürek, internet sitesi üzerinden kendilerine başvuru yapan herkesi arayacaklarını ve avukatlardan hukuki destek alarak referandum günü nelerin yapılması gerektiği konusunda eğitim verileceğini söyledi.

Akyürek, “30 bin kişiye ulaşmayı düşünüyoruz ama hedefimiz tüm sandıklara ulaşmak. Boş kalan sandıklar ise önceliğimizdir” dedi.