Ana SayfaGüncelHDP ve DBP’lilere operasyon: 3 ilde 100’e yakın gözaltı

HDP ve DBP’lilere operasyon: 3 ilde 100’e yakın gözaltı

HABER MERKEZİ – İstanbul, Adana ve Ağrı’da sabah saatlerinde polisin yaptığı ev baskınlarında çoğunluğu HDP ve DBP yöneticisi olan 100’e yakın kişi gözaltına alındı.

İstanbul, Adana ve Ağrı’da Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il ve ilçe yöneticilerinin de aralarında olduğu çok sayıda kişi sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında gözaltına alındı.

İstanbul: 75 kişi hakkında gözaltı kararı

İstanbul’un bir çok ilçesinde yapılan ev baskınlarında en az 58 kişi gözaltına alındığı öğrenildi. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen baskınlarda 58 kişi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında 75 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu belirtiliyor.

Adana: 11 gözaltı

Adana’da da sabah saatlerinde birçok eve eş zamanlı baskın düzenledi. Evlerde yapılan aramanın ardından 11 kişi gözaltına alındı. Adana Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen 11 kişinin gözaltı gerekçesi öğrenilemedi.

Ağrı: DBP’li Belediye Meclis üyeleri gözaltında

Ağrı’da yapılan ev baskınlarında ise Ağrı Belediyesi Başkan Yardımcısı Helef Keklik’in de aralarında bulunduğu birçok kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında 7 Şubat’ta İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Belediye Meclis Üyesi Burhan Taşdemir, İl Genel Meclis Üyesi Nesim Kaya, DBP il yöneticisi Abdurrahman Yıldırım ve Kemal Vural da bulunuyor.