Ana SayfaGüncelHDP’li Beştaş’tan ilk mesaj: Kötülük giderek sıradanlaşıyor

HDP’li Beştaş’tan ilk mesaj: Kötülük giderek sıradanlaşıyor

HABER MERKEZİ – Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş’ın cezaevinden ilk mesajı paylaşıldı. “Ölüme değil, yaşama ihtiyaç var” diyen Beştaş, mesajında “Milletvekillerinin büyük yalanlarla cezaevine kapatılması radikal bir kötülüktür. Ve kötülük giderek sıradanlaşıyor” ifadelerini kullandı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, 31 Ocak’ta tutuklanmıştı.

Tutuklandıktan sonra Silivri Cezaevi’ne sevk edilen Beştaş’ın ilk mesajı HDP tarafından paylaşıldı.

HDP’li Beştaş’ın mesajı şöyle:

Bildiğiniz üzere ‘Anayasa Değişiklik Teklifinin’ Komisyon ve Genel Kurul aşamalarının tamamlanmasından hemen sonra cezaevine gönderildik. Türkiye’nin gelecek on yıllarını değiştirecek, belirleyecek güce sahip olan referandum sürecinde eş genel başkanlarımız ile birlikte on iki milletvekili farklı cezaevlerinde tutuluyoruz.

Milletvekillerinin büyük yalanlarla cezaevine kapatılması radikal bir kötülüktür. Ve kötülük giderek sıradanlaşıyor… Bizler, hakikatleri ortaya koyduğumuz için içerideyiz. Bizi cezaevine gönderenler ise sadece yalana dayanıyor. Tarihsel olarak da totaliterliğe geçiş, ilkesel olarak yalana dayanır. Totaliter rejim inşa edilmek istenirken, yalan üzerine kurulu bir siyaset bütün hızıyla devam ettirilmektedir. Yalan karşısındaki en büyük düşman ise hakikat ve hakikati savunmaktır.

İçinden geçtiğimiz bu süreçte bir takım kanaatlerin oluşması, tartışılması ve farklı gerçeklerin çarpışmasına dair politik zemin yok edilmek isteniyor. Bu çarpışma biter ise sadece egemen ideoloji kalır. Egemen ideolojinin istediği tek şey ise egemene sınırsız itaattir. Oysa itaat çemberine değil, özgür düşünceye ihtiyaç var; ölüme değil, yaşama ihtiyaç var.

Bizler ister içerde olalım ister dışarda; değişmeyecek, asla tükenmeyecek tek hakikat insanlığa, insanın özgürlüğüne ve demokrasiye olan sevdamızdır, inancımızdır. Bu inançla barış ve demokrasinin inşa edileceği aydınlık günlerin çok yakın olduğunu biliyor ve ifade ediyorum. Zira bizler buna muktediriz; çünkü haklıyız! Tam da bu yüzden “hayır”larımızı çoğaltacak ve “hayır”larımızla barışı ve demokrasiyi inşa edeceğiz.

Unutulmasın ki şu an gecenin en karanlık yerindeysek eğer, aydınlık güneşli günlere o kadar yakınız. En yakın zamanda, dışarda, “hayır”lı günlerde buluşacağımıza olan inancımla kucak dolusu sevgi ve selamlarımı iletiyorum.

12 vekil tutuklu

Dokunulmazlıkların kaldırılmasının ardından haklarında 510 fezleke davaya dönüşen 55 HDP’li milletvekiline toplam 18 müebbet ve 3 bin 126 yıl hapis ceza isteniyor.

Partinin 12 vekili ise tutuklu. HDP’nin tutuklu milletvekilleri şöyle:

Eş genel başkanlar Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş, Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, Şırnak milletvekili Ferhat Encü, Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Hakkari milletvekilleri Nihat Akdoğan, Abdullah Zeydan ve Selma Irmak, Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel, Siirt Milletvekili Besime Konca ve Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş.