Ana SayfaGüncelHDP’li Encü Kandıra Cezaevi’ne götürüldü

HDP’li Encü Kandıra Cezaevi’ne götürüldü

HABER MERKEZİ – Dün yeniden tutuklanan HDP Milletvekili Ferhat Encü’nün Kandıra Cezaevi’ne götürüldüğü ortaya çıktı.

Tahliye edildikten iki gün sonra, dün yeniden tutuklanan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Ferhat Encü’nün nereye götürüldüğü bilinmiyordu.

Dünden bu yana hangi cezaevine konulduğu açıklanmayan Encü’nün dün gece Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi’ne götürüldüğü ardından uçakla Sabiha Gökçen Havaalanı’na oradan da Kandıra Cezaevi’ne nakledildiği öğrenildi.

Akşam saatlerinde HDP’li Encü ile görüşen avukatı Özlem Zıngıl, dihaber’e yaptığı açıklamada müvekkilinin tek kişilik odada kaldığını ve durumunun iyi olduğunu söyledi.

Ne olmuştu?

HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, 15 Şubat’ta Şırnak 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği ara karar ile tahliye olmuş ancak dün Şırnak Savcılığı’nın itirazı üzerine yeniden gözaltına alınıp Şırnak 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tekrardan tutuklanmıştı.

Tutuklandıktan sonra HDP’li Encü’nün nereye götürüldüğü açıklanmamıştı.

Encü’nün avukatı Özlem Zıngal, dünden bu yana götürülebileceği tüm cezaevlerini aradıklarını ancak bir yanıt alamadıklarını ifade etmişti.

Hafta sonu olmasından dolayı gardiyanların telefona çıktığını belirten Zıngıl, gardiyanların da kendilerine bilgi vermediğini söylemişti.

Previous post
2016 raporu: En az 9 nefret cinayeti, 16 nefret saldırısı
Next post
Kadıköy'ün yeni sahafı: Kediköy Sahaf