Ana SayfaGüncel‘Hedwig ve Angry Inch’ rock müzikali ilk kez İstanbul’da

‘Hedwig ve Angry Inch’ rock müzikali ilk kez İstanbul’da

HABER MERKEZİ – Trans şarkıcı Hedwig ve orkestrası Angry Inch’in dünya turnesini konu edinen ve ‘Gelmiş geçmiş en iyi rock müzikali’ olarak tanımlanan ‘Hedwig ve Angry Inch’ müzikali 23 Şubat’ta İstanbul’da.

Almna Glam rock şarkıcısı Hedwig ve grubu Angry Inch’in dünya turnesini ele alan efsanevi müzikal ‘Hedwig ve Angry Inch’ ilk kez Türkçe olarak sahneleniyor.

John Cameron Mitchell’in 1998 yılında yazıp sahnelediği oyunun Türkçe çevirisi ve şarkı sözleri, müzikalin aynı zamanda başrol oyuncusu da olan Yılmaz Sütçü’nün imzasını taşıyor.

Yönetmenliğini Barış Arman’ın üstlendiği oyunda Yitzhak karakterini ise Ayşe Günyüz canlandırıyor.

‘Gelmiş geçmiş en iyi rock müzikali’

Rolling Stone Dergisi’nin ‘Gelmiş geçmiş en iyi rock müzikali’ olarak tanımladığı ‘Hedwig ve Angry Inch’, 23 Şubat Perşembe günü Trump Kültür ve Gösteri Merkezi’nde sahnelenecek.

Müzikal tiyatro grubu Kazan Dairesi’ni Türkçeye uyarladığı müzikal Hedwig’in şu sözleri ile başlıyor:

Kız gibi bir oğlan çocuğu nasıl da komünist Doğu Berlin’den kaçıp uluslararası boyutta hiçe sayılmış bir şarkı yazarı olarak zar zor karşınızda durabiliyor? İşte bu akşam tam da bundan bahsedeceğim size…

Angry Inch orkestrası Kaan Bıyıkoğlu, Sinan Altıparmak, Eren Turgut ve Can Kalyoncu’dan oluşuyor. Kostüm tasarımı ise ünlü modacı Tanju Babacan’a ait.

‘Hedwig ve Angry Inch’ hakkında

Doğu Berlin’de yaşayan Hansel’in iki hayali vardır; rock yıldızı olmak ve öteki yarısını bulmak. Amerikalı bir askere aşık olunca ameliyatla cinsiyet değiştirmeyi kabul eder ama operasyon beklediği gibi sonuçlanmaz ve kendi tanımıyla “bir ‘inch’ et öbeği” ile ortada kalır.

Adını Hedwig olarak değiştirir ve Amerika’ya kaçar. Dindar genç şarkıcı Tommy’ye aşık olur. Tommy, onun şarkılarını kendine mal edip şöhrete adım atınca, Hedwig kendi kurduğu grupla onu gölge gibi izlemeye başlar… Ünlü şarkıcı Tommy Gnosis’in peşinden tüm dünyayı turlayan Hedwig’in yolu bu sefer İstanbul’a düşer.

Previous post
Aslı Erdoğan'ın Dünya Öykü Günü konuşması
Next post
Marmara İletişim'den ihraç edilen akademisyenler: 'Diz çökmeyeceğiz'