Ana SayfaÇalışma YaşamıHem ihraç hem pasaport iptali: Ülkeye dönemeyen akademisyen Yılmaz Almanya’da eylemde

Hem ihraç hem pasaport iptali: Ülkeye dönemeyen akademisyen Yılmaz Almanya’da eylemde

HABER MERKEZİ – KHK ile ihraç edilen ve Almanya’da bulunduğu sırada pasaportu iptal edilen  akademisyen Betül Havva Yılmaz, Almanya’da eyleme başladı.

686 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’ndeki görevinden ihraç edilen barış bildirisi imzacısı akademisyenlerden Betül Havva Yılmaz, Almanya’da eyleme başladı.

Pasaportu iptal edildiği için Almanya’dan Türkiye’ye dönemeyen Yılmaz,  her gün Tübingen kentinde eylemde olacak.

Ağzını bantlayıp elindeki pankartla eylemine başlayan Yılmaz’ın taşıdığı pankartta ise şu ifadeler yer alıyor:

Ben barış için Akademisyenler’den biriyim. Türkiye’de Haziran 2015’ten beri artan şiddeti, kıyımı, hak ihlallerini protesto ettiğim için; barış istediğim için Türkiye hükümeti tarafından çok sayıda akademisyenle birlikte ihraç edildim. İhraç edilen akademisyenler için dün Ankara Üniversitesi’nde akademisyenler ve öğrenciler bir basın açıklaması yaptılar ve polis tarafından şiddetle bastırıldılar, gözaltına alındılar.

Hükümet bizi susturmak istiyor ama biz susmayacağız. Türkiye’de barış için, akademik özgürlük için dayanışma.

Bu bir direniş değil. Direniş dediğin Yüksel’deki, Kadıköy’deki, Cebeci’dekidir. Bu ancak bir dayanışma, dayanışma çağrısı olabilir.

Yılmaz’ın eylemine çok sayıda yurttaş da destek veriyor.

OHAL kapsamında 7 Şubat’ta yayımlanan KHK ile büyük çoğunluğu barış bildirisi imzacısı olan 330 akademisyen görevlerinden ihraç edilmişti.