Ana SayfaGüncelHürriyet’in ‘Karargah Rahatsız’ manşetine soruşturma

Hürriyet’in ‘Karargah Rahatsız’ manşetine soruşturma

HABER MERKEZİ – Bakırköy Başsavcılığı tarafından Hürriyet gazetesinde yayımlanan “Karargah Rahatsız” başlıklı haberle ilgili olarak soruşturma başlattı. Başsavcılığın Hande Fırat’ı ifadeye çağırdığı belirtiliyor. Öte yandan konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Bozdağ, “Hiçbir kimse, güç, Türk milletine, TBMM’ye ve Türk hükümetine ayar veremez” dedi.

Hürriyet Gazetesi’nde yer alan, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve iktidara yakın görüntü vermesiyle ilgili eleştirilere kurum içinden gelen ‘savunma’ları içeren Hande Fırat imzalı  “Karargah Rahatsız” başlıklı habere soruşturma açıldı.

Bakırköy Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Hande Fırat’ın da ifadeye çağrıldığı belirtiliyor.

Bozdağ: Kimse hükümete ayar veremez

Öte yandan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Hürriyet’ten Hande Fırat’ın soruşturma açılan ‘Karargah Rahatsız’ haberiyle ilgili Twitter’dan açıklamalarda bulundu.

Bozdağ’ın açıklamaları şöyle:

Türk milletini, TBMM’yi ve Türk hükümetlerini manşetlerle korkutarak netice alma, hiza ve istikamet çizme dönemleri kapanalı yıllar oldu.

Ama belli ki eski hastalıkları depreşenler ve eski Türkiye rüyası görenler hala var. Türkiye eski Türkiye değil. Hala anlamadınız mı?

Hiçbir kimse, güç, Türk milletine, TBMM’ye ve Türk hükümetine ayar veremez. TBMM’ye ve Türk hükümetine ayarı, sadece Türk halkı verebilir.

Ne olmuştu?

Hürriyet gazetesi, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve iktidara yakın görüntü vermesiyle ilgili eleştirilere kurum içinden gelen ‘savunma’ları manşetine taşımıştı.

Söz konusu haberde gazetenin Ankara temsilcisi Hande Fırat’ın imzası vardı.

Haberde, ‘karargah kaynakları’nın, askere başörtüsü serbestisi getirilmesi ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın ‘iktidara yakın görünmesi’ dahil yedi konuya yönelik görüşlerine yer verilmişti.

İktidara yakın isimler Hande Fırat imzalı bu haberden sonra gazeteyi ve Fırat’ı hedef almıştı.

  Yıldırım Hürriyet'in 'Karargah rahatsız' haberinden 'rahatsız'



Önceki Haber
1915’ten BUGÜNE | Arjantin'de cuntacıları yargılayan bir Ermeni
Sonraki Haber
Grammy ödüllü caz piyanisti Rubalcaba İstanbul'a geliyor