Ana SayfaÇalışma Yaşamıİhraç edilen Eğitim Sen Şube Eş Başkanı: Hem darbeye hem de KHK’lara karşı mücadele ediyoruz

İhraç edilen Eğitim Sen Şube Eş Başkanı: Hem darbeye hem de KHK’lara karşı mücadele ediyoruz

HABER MERKEZİ – KHK ile ihraç edilen Eğitim Sen Van Şube Eş Başkanı Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, darbe girişimi ardından yaşananları değerlendirdi. Sayyiğit, “Hem darbeye karşı hem mevcut iktidarın yaptıklarına karşı mücadele yürütüyoruz” dedi.

686 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen Eğitim Sen Van Şube Eş Başkanı Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, ihraçları ve son dönemdeki gelişmeleri değerlendirdi.

15 Temmuz darbe girişimi ardından iktidarın muhalif kesimlere yönelik ağır saldırılar başlattığını söyleyen Sayyiğit, iktidarın darbe girişimini kendine ‘kalkan’ yaptığını ifade etti.

Sayyiğit, dihaber’e yaptığı açıklamalarda şunları dile getirdi:

KHK’ya dayalı bir cumhuriyet haline geldik. Bu hukuksuzluklar ve anti demokratik uygulamaların hepsini KHK üzerinden gerçekleştiriyor.

Son yayınlanan benim de içinde olduğum bir KHK yayınlandı ve yine emekçiler hedef alınarak ihraç edildi. Öğretmenler bazında olsun, akademisyenler bazında olsun burada temel amaç örgütlü mücadeledir. Eğitim emekçileri için laik, bilimsel ve anadilde eğitim talebini vurgu yapan ve yüz yıldır bunun mücadelesini sürdüren, Eğitim Sen’e yönelik bir çalışma olduğunu da ortaya koyuyor. Şubelerimizdeki yöneticilerimiz, aktivistlerimiz aktif çalışma yürüten ve gerçekten sendika ciddi emek sarf eden arkadaşlarımız son yayınlana KHK ile ihraç edildi.

Yani şunu söylemek istiyoruz, biz Türkiye’de yüz yıldır bunun mücadelesini veriyoruz. Hem darbeye karşı mücadeleye yürütüyoruz hem de mevcut iktidarın yaptıklarına karşı da mücadele yürütüyoruz. Bunu geçmişten geleneğimizle de sürdüreceğiz. Bizi yıldırmaya, sindirmeye politikasını olarak karşımıza koyuyorlar ancak, yapılan her haksızlık ve hukuksuzluk da biz daha da güçlenerek kartopu gibi yuvarlandıkça daha da büyüyerek sahalara çıkacağız ve mücadeleden ödün vermeyeceğiz.

Referandum çağrısı

Referanduma kısa süre kala KHK’ların yoğunlaştırıldığını da söyleyen Sayyiğit, referandumda ‘Hayır’ kampanyası için tüm demokratik kitle örgütlerine sahalarda çalışma çağrısında bulundu:

Bizlerde referandum noktasında sendika olarak tavrımızı net ortaya koyduk. Özellikle kadın noktasında mevcut siyasi iktidarın kadını eve kapatmaya çalışımların, kaç çocuk doğurmalarımıza yönelik çalışımlarını bunu ifade etmeleri zaten kadına bakış açılarının ne kadar sakat olduğunu ortaya koyan bir çalışma. Ben bir kadın olarak özgürce kendimi ifade etmek için her yer de sokakta meydan da olmak için, bu referandumda kesinlikle ve kesinlikle hayır oyumu kullanacağım. Tüm demokratik kesimleri tüm, eğitim emekçilerini de referandum öncesi çalışmaları yürütmeleri için alanlara davet ediyorum.