Ana SayfaDünyaİtalya’da ekolojik sanat projesi: Bu pil ağaç ekildikçe dolacak

İtalya’da ekolojik sanat projesi: Bu pil ağaç ekildikçe dolacak

HABER MERKEZİ – İtalya’da Olivella Dağı’nı ağaçlandırmak için yapılan proje kapsamında dağa yeniden şarj olan bir pil figürü yapıldı.  Proje ile 5,000 yerel ağacın dikilmesi ile pil yavaş yavaş “dolacak” ve Avrupa’nın en büyük sanat projesi ünvanını kazanacak.

Güney İtalya’da bulunan ve 1700’lerden itibaren çorak bir halde olan Olivella Dağı’nı ağaçlandırmak için bir ekolojik bir sanat eseri yapıldı.

İspanyol sanatçı Escif tarafından üstlenilen Nefes- Yeniden Şarj Etme projesi kapsamında dağa hepimizin aşina olduğu yeniden şarj olan bir pil figürü yapıldı.

Ağaçsız bölgelerde kurulacak bu proje ile 5,000 yerel ağacın dikilmesi ile pil yavaş yavaş “dolacak” ve Avrupa’nın en büyük sanat projesi ünvanını kazanacak.

Yeşilist’te yer alan habere göre İspanyol sanatçı Escif, duruma sanatsal bir müdahalenin gerektiğini görmüş ve çalışmaya başlamış.

Tasarımı Escif tarafından yapılan ve Antonio Oriente ce Incipit tarafından küratörlüğü yapılan Nefes projesi, neredeyse 17 futbol sahasına denk gelen 120 bin metrekarelik bir alanı kapsayacak. Projenin birinci adımında ilk ağaç dikimlerinin bu yıl içinde yapılması hedefleniyor.

Zamanla bölgede yaşayanlar pilin yeniden şarj olduğunu görebilecek. 2019 yılında ise pilin tamamen dolması bekleniyor.