Ana SayfaGüncel‘Kadının Temsili: Beden ve Şiddet’ paneli 3 Mart’ta

‘Kadının Temsili: Beden ve Şiddet’ paneli 3 Mart’ta

HABER MERKEZİ – B.Ü. Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Araştırma Merkezi tarafından 3 Mart’ta ‘Kadının Temsili: Beden ve Şiddet’ isimli bir panel düzenlenecek.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü yaklaşırken Boğaziçi Üniversitesi Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Araştırma Merkezi tarafından Kadının Temsili: Beden ve Şiddet isimli bir panel düzenleniyor.

Panelde, edebiyat, popüler kültür ve sinemada kadının temsili sorununu, kadın bedeni ve kadına yönelik şiddet üzerinden ele alınacak.

Panele çağrı metninde şu ifadeler yer aldı:

Kadınlığın kurgulanmasında kadın bedeninin ve kadına yönelik şiddetin merkeze oturtulduğu günümüzde, hepimizi sarsan şiddet haberlerinin neredeyse bir gün bile eksik olmadığı ülkemizde, popüler kültür, medya ve sanat aracılığı ile kurulan kadınlık temsilini ve algısını, bu temsilin sorgulanması ve yeniden kurgulanmasının yollarını konuşacağız. Erkek egemen düzenin ve eril dilin sınırları içinde kurulan kadınlığa dair söylemin hem öznesi hem de nesnesi olmanın zorluklarını ve imkanlarını tartışacağız.

‘Kadının Temsili: Beden ve Şiddet’ başlıklı panele Çatlak Zemin’in editörlerinden aktivist Cemre Baytok, yazar ve senarist Gaye Boralıoğlu ile yazar Figen Şakacı katılacak.

Panel, 3 Mart Cuma günü saat 16.00’da Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs’teki Büyük Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Previous post
Kurtulmuş'tan Hürriyet'in haberine: "Manşetlerle ne TSK'ya ne hükümete ayar verebilirler"
Next post
Hulusi Akar, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım ile görüştü