Ana SayfaGüncelKadınlar cinsel saldırıda bulunan erkeğe karşı mahallede özsavunma nöbetinde

Kadınlar cinsel saldırıda bulunan erkeğe karşı mahallede özsavunma nöbetinde

HABER MERKEZİ – Van’ın Edremit ilçesinde iki mahallede kimliği belirsiz bir erkeğin kadınlara ve çocuklara cinsel saldırıda bulunmasına karşı mahalle halkı saldırgana karşı nöbet tutmaya başladı. Çocuklarını korumak için özsavunmaya geçen kadınlar, tedirgin olduklarını söylüyor.

Van’ın Edremit ilçesine bağlı Yenimahalle ve Tuşba mahallelerinde kadınlar yaklaşık 1 aydır kimliği belirsiz bir erkek tarafından tacize maruz kalıyor.

Genellikle sabahın erken saatleri ile akşam saatlerinde beyaz renkli doblo tipi arabada görülen erkeğin, adres sorma bahanesi ile kadınlara yaklaşarak saldırıda bulunduğu belirtiliyor.

Gazete Şûjin’in haberine göre saldırgan erkek çocuklara da aynı bahanelerle yaklaşarak cinsel istismarda bulunuyor.

Mahallede tedirginlik hakim

İsmini vermek istemeyen bir kadın, tacize uğradığını ve mahallede görülen şahsın kendilerinde tedirginlik yarattığını belirterek şunları söylüyor:

Akşamüstü evime doğru geliyordum. Arkamdan bir aracın geldiğini fark ettim. Adres soracağı düşüncesi ile bana yaklaşmasına izin verdim. Aracın içinde bir inleme sesi geliyordu. Aniden çıplak bir adamın arabanın içinde olduğunu gördüm. Korku haliyle evime doğru koşmaya başladım. Panik halinde plakayı alma fırsatı bulamadım. Daha sonra bunu komşularım ile paylaştığımda onlarda aynı şahsı gördüklerini söyledi. Ama kim olduğunu tespit edemedik.

“Polis bizim için bir şey yapmaz”

Çocukları için çok korktuklarını ve onları dışarıya çıkaramadıklarını söyleyen mahalle halkı çocukları için nöbet tutmaya başladıklarını, onları ancak bu şekilde okula gönderebildiklerini belirtiyor.

Bugüne kadar polise gitmeyen kadınlar başvurmaları halinde bir sonuç alamayacaklarını, polislerin kendileri için bir şey yapmayacağını ifade ediyor.

Previous post
Erdoğan, AKP’li eski bakan ve milletvekilleri ile referandum yemeğinde buluştu: Gül katılmadı
Next post
Eski bakan Ertuğrul Günay’dan referandum değerlendirmesi: İktidarda akıl tutulması görüyorum