Ana SayfaGüncelKadınlar ‘hayır’larıyla sokakta: “Kahkahamız da isyanımız da bol olsun”

Kadınlar ‘hayır’larıyla sokakta: “Kahkahamız da isyanımız da bol olsun”

HABER MERKEZİ – Kadınlar 8 Mart’a doğru ‘Tek Başına Olmaz Hayır, Kadınlar birlikte Güçlü’ sloganıyla Kadıköy’de bir araya geldi. Özgürlük ve gerçek adalet için mücadeleye devam edeceklerini belirten kadınlar, “Kahkahamız da isyanımız da bol olsun” dedi.

İstanbul’da kadınlar ‘Tek Başına Olmaz Hayır, Kadınlar birlikte Güçlü’ sloganıyla Kadıköy’de bir araya geldi.

Süreyya operası önünde buluşan kadınlar “Bir kişi daha eksilmeyeceğiz” , “Tek başına olmaz birlikte güçlü” , “Yaşasın Kadın Dayanışması” , “Kadınlar artık susmayacaklar” sloganları ile Khalkedon Meydanı’na yürüdü.

Kadınlar yürüyüşün ardından burada basın açıklaması gerçekleştirdi.

“8 Mart’ta çoğalarak meydanlarda olacağız”

Grup adına açıklamayı yapan Özgür Saki eylemliliklerinin ülkenin bir çok noktasında gerçekleştiğini belirterek şunları söyledi:

Biz kadınlar her yerde varız. Sadece İstanbul’da değil; İzmir’de, Eskişehir’de, Manisa’da, Mersin’de, Ankara’da, Çanakkale’de, Bursa’da, Bodrum’da sokaktayız. 8 Mart’ta da çoğalarak sokaklarda, meydanlarda olacağız. Her gün öldürüldüğümüz, her gün her türlü şiddete maruz bırakıldığımız, duymazdan ve görmezden gelindiğimiz, rızaya zorlandığımız, bombalar, tehditler ve baskılar altında yaşamaya mecbur edildiğimiz, her alanda irademizin ve seçimlerimizin yok sayıldığı, işimizin elimizden alındığı, hayatlarımızın çalındığı bu ülkede bizler de birbirimize söz veriyoruz: Bir kişi daha eksilmeyeceğiz.

“Dünyaya isyanımız var”

Nefrete ve ayrımcılığa karşı birlikte daha güçlü olduklarını belirten Saki şunları ifade etti:

8 Mart’a doğru bizler nefrete ve ayrımcılığa karşı birlikte güçlüyüz. Kimi sevdiğimiz veya kiminle seviştiğimiz üzerinden hakarete ve şiddete uğradığımız bir dünyaya isyanımız var. Trans bir kadının yakılarak öldürülebildiği, bunun meşru görülebildiği bu hayata isyanımız var. LGBTİ+lara karşı ayrımcılığa, aşkın ve hayatın sınırlarının hep heteroseksist, tek tip bir aileyle çizilmesine isyanımız var. Din adına, ahlak adına, ‘toplumsal değerlerimiz’, ‘ailenin dağılmaması’ adına elimizden alınan hayatlarımız, çeşitli kalıplara sokulan bedenlerimiz, duyulmayan kararlarımız, makbul kabul edilmeyen arzularımız bizim.

“Kahkahamız da isyanımız da bol olsun”

Saki sözlerini şöyle sonlandırdı:

Eşitliğin olmadığı hayata da, yasalara da, ailelere de, anayasaya da, sokaklara da, meclise de, çalışma koşullarına da hayır’larımızla buradayız. Özgürlüğümüz için, erkek değil gerçek adalet için, hayatlarımıza sahip çıkmak için 8 Mart’a doğru birlikte güçlü, birlikte coşkulu olmaya devam edeceğiz. Kahkahamız da isyanımız da bol olsun.

Previous post
Pentagram'dan 30. yıla özel albüm: 'Akustik'
Next post
Almanya Dışişleri Bakanı'ndan gazeteci Deniz Yücel'in gözaltı süresine tepki