Ana SayfaGüncelKalın’dan ‘Bab’ açıklaması: Birliklerimiz şehrin içindeler

Kalın’dan ‘Bab’ açıklaması: Birliklerimiz şehrin içindeler

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Fırat Kalkanı” adı ile Bab’da yürütülen operasyona ilişkin konuştu, birliklerin şu anda şehrin içinde olduğunu söyledi. 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kalın, Türkiye’nin “Fırat Kalkanı” adı ile Suriye’de devam eden operasyonuna ve bugün 2 askerin daha yaşamını yitirdiği operasyonun Bab ayağına ilişkin konuştu.

Bab’da hastane tepesinin ele geçirildiğini söyleyen Kalın, “Şu anda şehrin içindeler” dedi.

NTV’ye konuşan Kalın’ın açıklaması şöyle:

Hastane tepesinin ele geçirilmesi şu anlama geliyor şu anda şehrin içindeler. Ayn El-Bab’ın DEAŞ’tan temizlenmesi DEAŞ’a vurulmuş bir darbe.

Obama yönetiminin bırakıp gittiği bir plan var. Sadece bir temenni düzeyinde değil Rakka’nın DEAŞ’tan temizlenmesi konusunda bir somut bir planı var. Trump’ın bu konudaki tavrı olumlu. Bu konu etrafında detaylı planlamalar şimdi bir eş güdüm içerisinde yönetilecek.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, rejim güçlerinin Bab’ta ilerleyişini sürdürmesine ilişkin ise şunları kaydetti:

Bunun gerçekleşmemesi için Rusya’yla koordinasyon içerisindeyiz. Zaman zaman Rus uçakları El-Bab’ın güneyine gelip DEAŞ hedeflerini vuruyorlar. Yakın zamanda Amerikan güçleri de vurmaya başladı. Azez-El Bab-Cerablus bölgesinin terörden arındırılması.

Referandum tarihi

İbrahim Kalın, Meclis’te onaylanan ve geçtiğimiz hafta Perşembe günü Cumhurbaşkanlığı’na gönderilen ‘Başkanlık sistemini’ de içeren Anayasa değişikliğine ilişkin de şunları söyledi:

Ankara’da gündem şu an yoğun. Sayın Cumhurbaşkanı önümüzdeki birkaç günde imzayı atar ve referandum tarihi de netleir. En geç Cuma, Cumartesi günü imzalayabilir. O zaman da tarih belli olur. Şu anda masada 9 ya da 16 Nisan tarihleri var.




Önceki Haber
'Karadenizin asi kadınları' cinsiyetçiliğe karşı tribünlerde
Sonraki Haber
CHP'li Böke: Dün itibariyle Türkiye'de üniversite yok edildi