Ana SayfaÇalışma YaşamıKHK’lara karşı direnen kadınlar mücadelelerini Nor Radyo’da anlatacak

KHK’lara karşı direnen kadınlar mücadelelerini Nor Radyo’da anlatacak

HABER MERKEZİ – Nor Radyo’da yayınlanan ‘Çalıkuşu’nun Z Raporu’nda bu hafta KHK’lar ile işten çıkarılan kadınların direnişleri konuşulacak. Salı günü saat 20.00’da yayınlanacak programın konukları ise Naciye Ertaş ve Betül Celep. 

Nor Radyo’da yayınlanan ‘Çalıkuşu’nun Z Raporu’ programının bu haftaki konusu, muhalif kadınların KHK’lar ile işten çıkarılmaları ve buna karşı büyüttükleri direniş.

Çalıkuşu’nun Z Raporu’na; işten çıkarıldığı günden bu yana mücadele eden Naciye Ertaş ve Kadıköy’de hafta içi her gün kadınların sesini duyuran Betül Celep konuk olacak.

Çalıkuşu’nun Z Raporu radyo programı, her Salı saat 20.00’de dinleyicilerle buluşuyor.

Naciye Ertaş

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih- Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü mezunu Naciye, aynı zamanda hemşire olarak 22 yıl çeşitli hastanelerinde görev yapmıştır. Amargi ve Yoğurtçu Kadın Forumu’nun bir parçası olarak yıllardır feminist mücadelenin içinde olan Naciye, aynı zamanda Sağlık Emekçileri Sendikası’nın da bir üyesidir. 29 Ekim 2016 tarihinde 675 Sayılı KHK ile görevine son verilen Naciye, sendikal mücadelenin parçası olarak çeşitli eylemlerde direnişini sürdürüyor.

Betül Celep

ODTÜ Matematik Bölümü mezunu olan Betül, aynı üniversitede bir süre araştırma görevlisi olarak görev yaptıktan sonra 2011 yılında İstanbul’a yerleşerek İstanbul Kalkınma Ajansı’nda göreve başlıyor. İstanbul Üniversitesi Kadın Çalışmaları öğrencisi, Mor Çatı Kadın Sığınma Vakfı ve Umut-Sen gönüllüsü. 06 Ocak 2017 tarihinde 679 Sayılı KHK ile görevine son verilen Betül, 23 Ocak’tan bu yana #KHKadınname adı altında haksız işten atılmalara karşı hafta içi her gün 13.00-19.00 saatleri arasında Khalkedon Meydanı’nda direniyor.


Kaynak: Gazete Şujin


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'Hayır' bildirisi dağıttıkları için gözaltına alınanlar serbest
Sonraki Haber
Urfa'da kuru dallara itiraz eden kuşlar ağaçlara yaprak oldu